Oljeprisen faller mandag ettermiddag nær åtte prosent til 83 dollar fatet. Det er en nedgang på nesten syv dollar fatet.

Det er det laveste nivået siden 11. januar i år, ifølge data fra Infront. På omtrent en halvtime raste oljeprisen tre dollar.

Det skjer etter at Saudi-Arabia vurderer å øke oljeproduksjonen. Det skriver Wall Street Journal.

Også andre medlemmer av oljekartellet Opec skal ifølge avisen diskutere å produsere mer olje. I så fall vil oljegrupperingen følge den amerikanske presidenten Joe Bidens ønske.

Medlemslandene diskuterer å øke oljeproduksjonen med 500.000 fat per dag, ifølge kilder til avisen. Dette skal diskuteres videre under Opec+-møtet 4. desember. Avgjørelsen vil i så fall være klar dagen før EU har sagt at de vil innføre en embargo, eller handelsboikott, på russisk olje. Det er også datoen et pristak på russisk råolje vil innføres.

Kuttet i oktober

I oktober tok Opec+ et uvanlig grep. For første gang på ett år bestemte de å kutte oljeproduksjonen, i et forsøk på å støtte en oljeprisoppgang.

Før dette hadde USA og andre vestlige land forsøkt å overtale oljegrupperingen til å øke produksjonen, for å få oljeprisen ned.

Ved et større kutt vil oljeprisen kunne stige, ettersom det fører til mindre olje ut i markedene. Når oljeprisen stiger, øker faren for at pumpeprisene gjør nye jafs oppover. Det er nettopp det Biden-administrasjonen har forsøkt å unngå.

Les også: Ny nedtur for over en million norske bil-eiere