Kahoot! melder torsdag morgen at de fakturerte inntektene i kvartalet ble 27,8 millioner dollar, opp fra justerte 9 millioner i tredje kvartal 2020. Driftsresultatet i kvartalet ble likevel negativt med 1,7 millioner dollar, en forverring av et underskudd på 0,9 dollar i tilsvarende kvartal i fjor.

Etter ni måneders drift er resultatet i pluss med 5,3 millioner dollar mot et tilsvarende underskudd i samme kvartal i fjor.

Lærings- og spillselskapet kom allerede 6. oktober med en foreløpig oppdatering om kvartalstallene. De fakturerte inntektene ble da oppgitt til 27,5 millioner dollar, en oppgang på 137 prosent fra samme tid i fjor. Det inkluderer oppkjøpet av det amerikanske læringsteknologiselskapet Clever, Kahoots største oppkjøp noensinne.

Clever bidro med 5,8 millioner dollar i inntekter i foregående kvartal. Kahoot! mener at tallene i dag er på linje med de som ble rapportert for fire uker siden. Antallet betalende brukere er opp 80.000 fra foregående kvartal.

Les også: Fullstendig kollaps for Kahoot! - milliardtap for kjendisinvestorene

Rekordhøyt

- Gjennom tredje kvartal opplevde Kahoot!-plattformen rekordhøye aktiviteter og en solid vekst da samfunnene rundt omkring vendte tilbake til normale tilstander, sier Kahoot!-sjef Eilert Hanoa i børsmeldingen.

Hanoa er fornøyd med at de nå har mer enn 30 millioner aktive brukere, inklusive de som har gratisabonnementer, og mer enn 1 million betalende abonnenter.

Clever ble kjøpt for en samlet verdi av 435-500 millioner dollar. Eksklusive oppkjøpet var de fakturerte inntektene på 22 millioner dollar, en årlig vekst på 90 prosent. Spillselskapet rundet ved utgangen av tredje kvartal over 1 million betalende abonnementer, opp fra 933.000 abonnenter ved halvårsskiftet.

Les også: Kahoot!-smell etter nytt oppkjøp

Kraftig ned

Kahoot!-aksjen har som grafen under viser, hatt voldsomme oppturer og nedturer etter børsintroduksjonen. Siden januar har det gått mest ned, og det ganske kraftig.

Markedsverdien av Kahoot! ved børsslutt onsdag var snaue 23,9 milliarder kroner. På det meste i vinter var spillselskapet verdt bortimot 60 milliarder.

Den største eierne i Kahoot! er nå det japanske selskapet Softbank med drøyt 17 prosent av aksjene. Kahoot!-sjef Eilert Hanoa eier 41,2 millioner aksjer, til en verdi av drøyt 2 milliarder kroner, snaue 9 prosent av selskapet han leder.

Storinvestor Jan Haudemann-Andersen har derimot solgt seg ned og eier nå gjennom sitt selskap Datum Group 8,5 prosent av Kahoot! Det tilsvarer 40,1 millioner aksjer til en verdi av snaue 2 milliarder. På det meste satt storinvestoren med Kahoot!-verdier for over 7 milliarder kroner.