Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig rentekutt fra Lånekassen

Lånekassen varsler i dag kraftig kutt i studielånsrenta. Fra sommeren vil du kunne få lavere rente på studielån enn hva du har på boliglånet.

Fra 1. juli 2004 går den flytende renten i Lånekassen ned fra 3,6 til 3,0 prosent. Dermed dukker studielånsrenta for første gang på lang tid under den renta bankene tilbyr på boliglån.

- Vi nærmer oss rentenivået i 1947, da Lånekassen ble opprettet, sier direktør i Lånekassen, Turid Hundstad. Hun er sikker på at rentefallet det siste året gjør tilbakebetalingen lettere for mange.

Lånekassens fastrentetilbud fra 1. april ligger på 3,9 prosent for tre års binding og 4,5 prosent for fem års binding.

Fastrentetilbudet til Lånekassen har frist 13. april. Direktør Hundstad vil ikke gi anbefalinger i forhold til de to alternativene.

– Vi kan ikke gi kundene våre noen anbefaling, sier Hundstad, – De må vurdere sin egen økonomi når de skal velge mellom fast og flytende rente. Hun minner om at det viktigste ved fast rente er at en ikke blir overrasket av økte utgifter.

– Renten i Lånekassen følger renteutviklingen i markedet, men vi har et tidsetterslep på den flytende renten, slik at renteendringene hos oss kommer tre til seks måneder etter privatbankene, sier Hundstad.

Hun understreker at kundene får fordelen av dette etterslepet når rentene en gang går oppover igjen. Da er Lånekassen tilsvarende sene med å sette opp rentene.

Renteutviklingen i det kvartalet vi nå går inn i, vil bestemme den flytende renten fra 1. oktober. Hunstad kan ikke si om det er utsikter til en lavere fastrente enn den Lånekassen tilbyr nå. Fastrentesatsen fra 1. juli er det rentenivået på statsobligasjoner i mai som bestemmer.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus