Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig vekst for Ingebrigtsen-familien

Ingebrigtsen-familiens selskap økte inntektene med nesten 50 prosent i fjor.

Familien har selskapet Run Fast AS, der de tre løpebrødrene eier 25 prosent hver, mens pappa Gjert og mamma Tove eier den siste fjerdedelen.

Og årsregnskapet viser at inntektene økte fra 4,97 millioner kroner i 2019 til 7,18 millioner i fjor. Driftsresultatet i perioden bedret seg fra 789.000 kroner til 975.000, resultatet før skatt med det samme.

Familien bevilget seg 600.000 kroner i utbytte for fjoråret, og det er det samme som for 2019.

Pengene er konservativt plassert, alt er plassert i bankinnskudd og lignende. Ved utgangen av 2020 stod det 1,1 millioner kroner innestående på konto, og det er en halvering fra fjoråret.

Run Fast betalte 214.000 kroner i skatt i 2020.

Les også: Jakob Ingebrigtsen løp inn til EM-gull. Så ble han disket: Fikk tilbake seieren etter protest

Rekordår

Også i fjor kunne Ingebrigtsen-familien glise over årsregnskapet for foregående år. I 2019 hadde familieselskapet nemlig rekordhøye inntekter, og siden inntektene økte ytterligere i 2020, betyr det nok et rekordår.

Fra 2018 til 2019 økte inntektene fra 1,8 til 4,97 millioner kroner. Utbyttet Ingebrigtsen-familien tok ut i 2019 og 2020 er imidlertid 1,4 millioner lavere enn i 2018.

Ingebrigtsen-brødrene har imidlertid også andre inntektskilder å spille på, med blant annet flere samarbeidsavtaler, noe Nettavisen nevnte i saken i fjor.

I tillegg går det veldig bra for Tone og Gjert Ingebrigtsens felleseide frisørkjede In Line, som gjennom mange år har vært svært viktig for brødrenes idrettssatsing.

I 2019 leverte frisørkjeden et rekordgodt år inntektsmessig, med nesten 7 millioner kroner i omsetning. I 2020 gikk imidlertid inntektene ned fra 6,87 til 6,62 millioner kroner.

Gjert Ingebrigtsen skriver i en SMS til Nettavisen at han ikke ønsker å kommentere inntektsveksten i 2020 utover at «inntektsveksten skyldes tekniske forhold».

Les også: Jakob Ingebrigtsen er forlovet

I tvil om OL

Til sommeren skal det avholdes sommer-OL i Tokyo, som ble utsatt fra i fjor på grunn av koronaviruset.

Ingebrigtsen-brødrene skal i utgangspunktet delta, men det er ikke sikkert de drar. Pappa og trener Gjert uttalte for en måned siden at han er skeptisk til vaksine-tempoet.

– For en måned siden var jeg helt sikker på at man i god tid før OL ville vært vaksinert. Jeg er mer usikker nå, da jeg synes det har hendt mye med tempoet i vaksineringen, sa han til NTB.

Les også: Filip Ingebrigtsen høyttenker om framtida – mange drømmer igjen

Gjert påpekte at de skal til OL for å prestere, og da kan man ikke risikere helsen samtidig. I hverdagen tar familien forholdsregler, og smitterisikoen er lav. Han sier imidlertid at de er mer utsatt når de kommer inn i trenings- og konkurransesituasjon.

– Vi håper og tror at i god tid før OL, så er man vaksinert. Vi har betenkeligheter med å reise uvaksinert til OL. Vi er skeptiske til å være tre-fire uker i Japan sammen med mange mennesker som ikke er vaksinerte, sa han i mars.