*Nettavisen* Økonomi.

Kraftig vekst i Sparebank 1 Gruppen

SpareBank 1 Gruppen øker resultatet med over 270 millioner kroner til 461,9 millioner kroner for årets ni første måneder.

SpareBank 1 Gruppen fikk et resultat før skatt på 461,9 millioner kroner de første ni måneder i år, mot 189,1 millioner i samme periode i fjor. Resultat før skatt for tredje kvartal ble 206,8 millioner kroner som er en forbedring på MNOK 129,5 i forhold til samme periode i fjor, opplyser selskapet i en melding.

«Det er i 3. kvartal tilbakeført tap med 22,6 millioner i Bank 1 Oslo etter forlik med KPMG i Finance Credit-saken», heter det i meldingen.

- Resultatet for 3. kvartal 2005 viser solid vekst og god lønnsomhet for SpareBank 1 Gruppen, sier adm. direktør Gunn Wærsted.

Resultatforbedringen skyldes god fremgang innenfor alle forretningsområder. Det er spesielt gledelig med den aktivitets- og salgsøkningen vi opplever på tjenestepensjonsområdet.

- Vi er ellers fornøyde med en samlet inntektsvekst på 12,3 prosent i forhold til samme periode i fjor. Det viser at bankdistribusjon av forsikrings- og spareprodukter gir et godt grunnlag for kryssalg, sier Wærsted.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.