Torsdag kveld var det duket for en opphetet debatt på NRK Debatten. Temaet var ytringsfrihet, markeringene organisert av Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN), og motdemonstrantenes reaksjoner.

En av de som deltok i debatten var SIANs leder Lars Thorsen. Ifølge programleder Fredrik Solvang slet redaksjonen med å finne noen som de mente var kompatibel og villig til å debattere direkte med ham. Dermed gjorde programlederen et kritisk intervju med Thorsen.

Se video fra debatten øverst i saken.

Les også: Sian politianmeldt av Antirasistisk Senter

Et av kravene fra SIAN som har møtt sterkest reaksjoner er at de vil «internere og deportere» muslimer som ifølge Thorsen «bekjenner seg til Muhammeds ideologi».

Programleder Fredrik Solvang spurte Thorsen om hvem han egentlig mente, og ba han navngi konkrete eksempler. Thorsen presiserte at han ikke hadde noen liste, men nevnte enkelte som MDG-politiker Shoaib Sultan.

Les mer: Får kjeft for Giske-debatt: Fredrik Solvang slår hardt tilbake

– Ble hengt ut

Samfunnsdebattant og forfatter Sylo Taraku gikk umiddelbart ut på sosiale medier etter debatten og advarte mot dette.

– Man skal aldri la ekstremister lage lister på TV om «farlige muslimer» eller «farlige jøder». Det kan potensielt sette de aktuelle personene i fare, skriver Taraku på Twitter.

Kommentar: Når politiet beskytter SIAN, beskytter de demokratiet

Også Shoaib Sultan selv gikk umiddelbart ut i et Facebook-innlegg og forklarte hvorfor han advarte Solvang mot å gå inn på denne tematikken.

MDG-politiker i Trondheim, Hilde Opoku, reagerte og mener Sultan ble «hengt ut» på Debatten.

Det er flere på sosiale medier som har reagert på spørsmålsstillingen.

«Når Debatten og Fredrik Solvang lar Sian navngi nordmenn som bør deporteres... Er anstendigheten borte i norsk off. ordskifte?» spør en mann på Twitter. (Se under)

Kjendislegen Wasim Zahid kom umiddelbart med en støtteerklæring til Shoaib Sultan på Twitter.

Får skryt

Andre synes imidlertid det var godt arbeid av programlederen, som holdt en kritisk tone til alle intervjuobjekter - og lot ikke SIAN-lederens påstander forbigå uten kritiske spørsmål.

I kommentarfeltet på Solvangs Facebook-profil hagler det inn med skryt til programlederen.

«Dette var en virkelig bra debatt!», skriver en mann.

«Tror ikke noen kunne taklet dette temaet bedre enn Fredrik Solvang» skriver en annen.