*Nettavisen* Økonomi.

Kreditorer reagerer på Røkkes huskjøp

Foto: (Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)

Kjell Inge Røkkes samboer står som kjøper av to luksuseiendommer i Asker. Nå reagerer Røkkes kreditorer, ettersom investoren skylder dem over 800 millioner.

26.05.04 07:45

For to uker siden kjøpte Røkke og hans samboer Anne Grete Eidsvig to prakteiendommer på Konglungen i Asker, med en prislapp på til sammen 30 millioner kroner. Kjøpet ble gjort i Eidsvigs navn.

- Det er mange minoritetsaksjonærer som har betydelige summer utestående i Røkkes selskaper. Hvis det i realiteten går til å finansiere boligkjøp for Røkke, har det ikke vært hensikten, sier advokat Harald Willumsen til Dagens Næringsliv.

Han representerer tidligere minoritetsaksjonærer i Aker Maritime.

Advokat Bertel O. Steen, som representerer tidligere minoritetsaksjonærer i Norway Seafoods, er enig med Willumsen.

Også advokat Tom Thorkildsen reagerer på boligkjøpet. Thorkildsen representerer Røkkes største kreditor, nemlig de tidligere minoritetsaksjonærerne i Aker RGI. I vinter ble det inngått forlik, og minoritetsaksjonærene kunne ikke få pengene med en gang. Nå lurer Thorkildsen på om det finnes penger tilgjengelig i Røkke-systemet.

Selv om minoritetsaksjonærene har krav mot investoren, er det mot selskapene og ikke han personlig. Men Thorkildsen påpeker at den vanlige årsaken til at en annen står oppført som kjøper, er for å unngå tilgang fra kreditorer.

Verken Røkke eller Eidsvig vil kommentere saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag