Krevde Bergen kommune for 47 millioner kroner etter helgetur til Bergen

Kvinne som var i idrettstoppen mener hun har tapt 47 millioner kroner på at hun i 2004 ble syk etter en helgetur til Bergen. På bildet: Lille Lungårdsvann i Bergen sentrum.

Kvinne som var i idrettstoppen mener hun har tapt 47 millioner kroner på at hun i 2004 ble syk etter en helgetur til Bergen. På bildet: Lille Lungårdsvann i Bergen sentrum. Foto: Pudelek (Marcin Szala) (Wikipedia.no)

Saksøker hevder hun ble syk etter giardiaepidemien.

12.06.19 08:12

Bergen kommune er frikjent i en sak der en tidligere toppidrettsutøver krevde opptil 47 millioner kroner. Saksøker hevder hun ble syk etter giardiaepidemien.

Kvinnen mener hun var helt i verdenstoppen i sin idrettsgren og mener giardiasmitten ga henne kronisk utmattelsessyndrom og en tarmsykdom, skriver Bergens Tidende.

Les også: Askøy kommune: – Intensiteten i epidemien er fortsatt like høy

Da giardiaepidemien brøt ut høsten 2004, bodde hun utenbys, men en helg dro hun til Bergen for å treffe familie og venner. Mot slutten av helgen ble hun syk.

Les også: Giardiaparasitt funnet i Telemark Kildevann

Ti år senere, i 2014, gikk hun til sak mot kommunen. I tiårsperioden hadde hun vært tilnærmet sammenhengende uten jobb. Hun mener plagene var årsaken til at hun falt ut av arbeidslivet.

Erstatningskravet, der inntektstap utgjør nær tre firedeler, er beregnet til over 47 millioner kroner.

Les også: Kvinne tilkjent 3 millioner i giardia-erstatning

Bergen tingrett frikjenner kommunen og kommer fram til at det ikke er sannsynlig at giardia var årsaken til kvinnens akutte mageproblemer i 2004. Retten mener symptomene hun hadde i akuttfasen også er vanlig ved annen sykdom.

Les også: Advokat ble syk av drikkevannet - krever 14 millioner i erstatning

Kvinnen er dømt til å betale kommunens sakskostnader på 852.400 kroner. Hennes advokat, Øyvind Vindhammer, sier de ikke har avgjort om de vil anke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.