*Nettavisen* Økonomi.

Krevde nytt styremøte i Statoil

Foto: (Foto. Statoil)

De ansattes representanter i Statoil-styret var ikke alene om å kreve en ny gjennomgang av Iran-saken. Også tre av de aksjonærvalgte styremedlemmene ønsket et ekstraordinært styremøte.

22.09.03 14:19

- Jeg kan bekrefte at jeg er en av dem som har bedt om et nytt møte, sier styremedlem Grace Skaugen til TV 2 Nettavisen.

I tillegg til Skaugen ønsker Kaci Kullmann Five og Eli Sætersmoen en gjennomgang.

Måtte vente på gangen
Flere styrerepresentanter har uttrykt misnøye med den informasjonen de fikk da Statoil avholdt styremøte sist mandag. Etter å ha belyst flere sider av den mulige korrupsjonssaken i Iran, konkluderte styret med å gi konsernsjef Olav Fjell fornyet tillit.

Styret har i ettertid fått kritikk for ikke å ha hørt versjonen til den interne revisjonsgruppa i Statoil, som slo alarm i juni i år. Representanter for revisjonsgruppa var innkalt, men slapp aldri til i løpet av det nærmere 15 timer lange styremøtet.

Denne kritikken skal være en av årsakene til at de ansattes representanter i styret før helga ba om et ekstraordinært styremøte for å gå gjennom Iran-saken på nytt.

Skaugen vil ikke utdype årsaken til at tre av de aksjonærvalgte stiller side om side med de ansatte i kravet om et nytt styremøte.

Gikk av
Mandagens styremøte blir ikke mindre dramatisk av at styreleder Leif Terje Løddesøl søndag valgte å trekke seg fra vervet med umiddelbar virkning.

- Det tok vi alle til etterretning, er Grace Skaugens knappe kommentar.

Skaugen vil heller ikke uttale seg hva hun tror om Olav Fjells framtid i selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.