Gå til sidens hovedinnhold

Krever 28 millarder av avis

Meglerhuset hevder å ha tapt store summer på at Financial Times omtalte en pikant intern strid, og krever utrolige 28 milliarder i erstatning.

Vinner meglerhuset Collins Stewart fram med kravet, kan det få enorme konsekvenser for britisk finansjournalistikk, skriver Aftenposten.

Stridens kjerne er Financial Times’ dekning av en opprivende intern strid hos Collins Stewart. Det startet med at analytikeren James Middleweek ble oppsagt. I etterkant rettet Middleweek anklager mot flere av sine eks-kolleger som han hevdet tjente stort på å drive innsidehandel, og saken havnet i retten.

Saken ble dekket av flere aviser, men meglerhuset har valgt å kreve oppreisning kun fra en av dem. FTs dekning har ifølge Collins Stewart vært «ensidig, detaljert og skadelig», og utløst et fall i aksjekursen på 16 prosent.

Avisa hevder til sitt forsvar at når saken kom opp for domstolene måtte anklagene om innsidehandel anses som offentlig kjent.

For den britiske finansavisa ble ikke saken bedre av at Middleweek tapte sin sak på alle punkter. FT har likevel bedt domstolene avvise gigantkravet fra Collins Stewart. Saken avgjøres om få dager.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg