Gå til sidens hovedinnhold

Krever at SMS-bløff stoppes

SMS-kampanjen hvor folk lokkes med reisegavekort til 2000 kroner må stanses umiddelbart, krever Forbrukerombudet.

Forbrukerombudet mener at SMS-kampanjen som har herjet norske mobilbrukere de siste dagene bryter mot markedsføringsloven på flere punkter.

I tekstmeldingene som har gått land og strand hevdes det at du har vunnet en konkurranse, der premien er et reisegavekort verdt 2000 kroner. For å innkassere premien må du godta at du får tilsendt SMS med blant annet et passord. SMSene koster deg 60 kroner.

I et brev til selskapene SMS Norge, Global SMS og Vi Foreningen ber ombudet om at utsendelsen av tekstmeldingene stanses umiddelbart.

Forbrukerombudet påpeker at det er ulovlig både å sende ut uanmodet SMS-reklame, og at informasjonen som blir gitt er utilstrekkelig. Ombudet stiller seg også tvilende til at dette dreier seg om en reell konkurranse.

"Nå viser det seg at samtlige mottakere av SMS-meldingen har "vunnet" den samme premien, og at det således kan stilles spørsmålstegn ved hvorvidt det har vært avholdt noen reell trekning", skriver ombudet i brevet.

De aktuelle firmaene har fått frist til å bekrefte at utsendelsen av tekstmeldingene vil bli stanset innen 2. mars.

"Dersom Forbrukerombudet innen den angitte fristen ikke har mottatt slik bekreftelse fra dere, vil det bli fattet forbudsvedtak med hjemmel i markedsføringsloven mot den aktuelle markedsføringen", skriver Forbrukerombudet i brevet.

Det er SMS Norge som skal stå bak konkurransen der vinnerne blir premiert med gavekort hos det lille reisebyrået Worldwide Adventures. Daglig leder Rune Olav Halvorsrud sier til TV 2 Nettavisen at han har sitt på det tørre, og at selskapet taper penger på å avholde konkurransen.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen