Gå til sidens hovedinnhold

Krever endring onsdag: - Nå må kjøpesentrene få åpne

Når Oslo-situasjonen avklares onsdag, har direktøren for handelsstanden to klare ønsker.

Selv om de såkalte ringtiltakene oppheves fra torsdag, varsler byrådsleder Raymond Johansen at det fortsatt vil være strenge restriksjoner i Oslo.

– Oslofolk må belage seg på fortsatt strenge restriksjoner. Gjenåpningen vil skje gradvis og kontrollert, og vi kommer ikke til å ta noen sjanser, sier byrådslederen til VG.

Økt kontroll på importsmitte og vaksinering kan bety lettelser i Oslo, men byrådslederen ber samtidig om tålmodighet. Johansen har varslet at byrådet holder pressekonferanse om situasjonen onsdag kl. 13.

- Virker mot sin hensikt

Bjørn Næss, direktør i Oslo Handelsstandsforening, synes det er på tide at det kommer lettelser nå:

- Jeg forventer at kjøpesenterene blir åpnet igjen. Jeg håper at også skjenkerestriksjonene blir lettet på eller tatt bort, sier Næss til Nettavisen.

Før helgen skrev Nettavisen om Nille og Jernia, som har holdt åpent flere steder myndighetene har definert som kjøpesentre - blant annet ved Ullevål Stadion.

Ifølge Nille-sjef har stengingen vært ulogisk mange steder - særlig der det finnes konkurrenter som har fått lov til å ha åpent rett over gata fra kjøpesenteret.

Les også: Kjøpesenteret vil stenge, butikkene er åpne: - De kan bli politianmeldt

Stengte kjøpesentre har vært sterkt konkurransevridende, mener Næss:

Vi har fått mange kommentarer om at dette virker mot sin hensikt også med tanke på smittevern. Når du kan gå til en mindre sportbutikk i en gate, mens den på kjøpesenteret må holde stengt, virker det rart, sier Næss.

Butikker i kjøpesentrene har vært veldig flinke med smittevern, mener lederen for handelsstanden:

Med vektere og gode rutiner bør dette være greit nå. Dessuten tenker jo kundene selv også. Så jeg forventer at kjøpsentrene åpner nå.

Les også: Jostein (73) fikk utbetalt erstatning av staten: Like etterpå kom sjokkregningen

- Hvorfor ikke en øl til pizzaen?

Næss har også et lite håp om at skjenkereglene lempes noe:

Hvorfor skal man ikke kunne få et glass øl til pizzaen? Nesten hele restaurantnæringen holder stengt. Jeg tenker ikke på puber og uteliv, men at restaurantene får lov til å servere alkohol til maten.

Næss understreker at det er viktig å respektere grunnlaget for smittevern, men håper likevel på disse lettelsene onsdag.

Vi kommer i hvert fall til å juble. Og jeg håper det blir snart og ikke senere.

Les også: Refser strømbransjens prising i 90-siders rapport: - Kundene blir lurt