*Nettavisen* Økonomi.

Krever engangsgrill-avgift

Foto: Per Erik Knive / SCANPIX

Friluftrådenes landsforbund krever en avgift eller panteordning for engangsgriller. Årlig bruker det norske samfunnet 10 millioner kroner på å rydde opp etter grillfolket.

Det er Friluftsrådenes Landsforbund som har satt opp regnestykket. Til Bergens Tidende sier daglig leder Morten Dåsnes at bare merkostnadene skjærgårdstjenesten påføres for å utbedre svidde benker, bord, stupebrett og plener utgjør opp mot tre millioner kroner.

- Må få tilført midler
- Vi mener at vi som får merutgifter som følge av uvettig bruk av engangsgrillene og som også samler inn og betaler for å bli kvitt dem, må få tilført midler for å kompensere merutgiftene. Derfor har vi forslått at det innføres pant eller en ekstra avgift på engangsgrillene, sier Dåsnes til avisen.

Friluftsrådenes Landsforbund håper myndighetene tar grep for å komme problemet til livs.

Forsøpler norsk natur
- De brukte engangsgrillene forsøpler perlene i norsk natur. Derfor forsvarer vi at det legges en pant eller en ekstra avgift på engangsgrillene slik at folk blir mer bevisst på fornuftig bruk av disse produktene. Hvis det for eksempel legges en avgift på 10 kroner på hver engangsgrill, ville de 1,2 millioner solgte grillene gi en sum som dekker de samlete utgiftene med å hanskes med de brukte grillene, sier Dåsnes til Bergens Tidende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag