*Nettavisen* Økonomi.

Krever lavere boligrente

Norsk Tjenestemannslag krever at regjeringen setter ned boliglånsrenten i Statens Pensjonskasse. Tjenestemannslaget mener staten skor seg på de ansattes boliglån.

03.09.03 14:29

NTL krever at Regjeringen i sitt forslag til statsbudsjett setter fordelsrenta til 2,0%, som gir en boliglånsrente i Statens Pensjonskasse på 2,5%.

Ifølge NTL vil dette føre til at ordningen til det personalpolitiske tiltaket igjen blir det den var ment å være, samtidig som Staten fortsatt vil ha en god og sikker plassering av sine penger.

Allerede i oktober 2002, under behandling av statsbudsjettet for inneværende år, dokumenterte Victor Norman at ”den forventede prosentvise avkastningen for staten blir høyere for midler lånt ut til boligformål i Statens Pensjonskasse enn for midler plassert i Petroleumsfondet”, skriver NTL i en pressemelding.

- Intensjonene med denne ordningen var ikke at staten som arbeidsgiver skulle tjene store penger. Vi forventer derfor at regjeringen halverer renta på disse boliglånene, sier første nestleder i NTL, Tor Arne Solbakken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.