Krever ni år for Kristoffersen

Trond Kristoffersen var forberedt på en hard straffepåstand, men fikk likevel lettere sjokk da aktor leste «ni års fengsel».

10.05.04 16:20

Førstestatsadvokat Morten Eriksen mener Trond Kristoffersens handlemåte i Finance Credit-saken sprenger grensa for maksimumsstraffen på ni år atskillige ganger.

1,2 mrd
Aktor nedla også påstand om at Kristoffersen må betale 1,2 milliarder kroner til åtte bedratte banker, og at Kristoffersen for alltid fradømmes retten til å drive eller lede noe selskap.

Aktor mener at taket på ni års fengsel nås for betydelig lavere beløp.

– At banker kanskje kan redusere sine tap vesentlig gjennom erstatningssøksmål og forsikring, skal ikke komme Kristoffersen til gode, sa aktor.

Aktor viste også til konsekvenser for ofrene i Finance Credit-saken da han holdt sin sluttprosedyre i Oslo tingrett mandag.

- Tapene er så store at de negative ringvirkningene forsterkes langt ut over beløpene, sa Morten Eriksen.

Systematisk manipulering
Økokrim mener Kristoffersen har begått systematisk manipulering og feilinformasjon slik at bankene og andre ikke skulle få kunnskap om selskapets økonomiske situasjon, og mener det kvalifiserer til ni års fengselsstraff.

Til fradrag i straffeutmålingen kommer 381 dager i utholdt varetekt.

Trond Kristoffersen sier han var forberedt på streng straffepåstand.

- Jeg hadde ventet en hard påstand og var forberedt. Men jeg fikk likevel litt sjokk da ni års fengsel ble lest opp rett i trynet på meg, sier Trond Kristoffersen til TV 2 Nettavisen.

Overlegg
Økokrim har gjennom hele rettssaken fastholdt at de to gründerne Trond Kristoffersen og Torgeir Stensrud har det hele og fulle ansvaret for at Finance Credit blåste opp sine regnskaper. Aktor mener det ble gjort med overlegg for å skape et inntrykk av at bedriften gikk bra.

- Regnskapsmetodene i Finance Credit representerer et sammenhengende straffbart forhold, uttalte Morten Eriksen tidligere mandag.

Tre dagers motvekt
Tirsdag skal Trond Kristoffersens forsvarerne, Anders Brosveet og Jan Hefty Blehr, starte sin prosedyre. Mandag bedyret de at de skal være ferdig til torsdag klokken 15.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.