Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Krever T5PC-svar fra Selmer

Foto: Ole Dag Kvamme, TV 2 Nettavisen
Advokat Olav Sylte, som representerer flere hundre misfornøyde T5PC-investorer, tviler på om advokatfirmaet Selmer bør behandle boet etter pyramideselskapet.

Torsdag møter Kristiansand-advokaten opp hos det mektige advokatfirmaet på Aker Brygge i Oslo.

Ekpetes rolle
Advokat Sylte ønsker innsyn i saksdokumentene og bobehandlingen. I tillegg krever Sylte svar på spørsmål om advokatfirmaets habilitet i saken.

- Fra vårt ståsted er det vanskelig å se at advokatfirmaet Selmer ikke er inhabile med hensyn til å undersøke tidligere Selmer-advokat Dennis Ekpetes rolle i denne saken, og derved forestå det nødvendige boarbeidet, sier advokat Olav Sylte til TV 2 Nettavisen.

Advokat Sylte viser til at langt flere enn bostyrer og Selmer-advokat, Thomas Steen Brandi, jobber med saken hos Selmer.

- Advokatfirmaet har selv sagt at mange personer i selskapet jobber med å undersøke T5PC-boet. Det betyr i praksis at de skal undersøke en tidligere ansatt og kollega fra kort tid tilbake, sier advokat Olav Sylte.

Erstatningsansvarlig?
Sylte ser blant annet på om Ekpete kan være erstatningsansvarlig for tapene som T5PC-aksjonærene har blitt påført.

Advokat Dennis Ekpete var ansatt som advokat i Selmer DA fra 1. august 2001 og til 15. januar 2003.

Før Ekpete begynte i Selmer jobbet han nærmest på heltid med T5PC-gründer Jim Woldens prosjektene Alpha Club og Business Club. Ekpete fortsatte å jobbe for ulike Wolden-prosjekter også etter at han begynte i Selmer.

Etter at han sluttet i Selmer ble han knyttet til T5PC og blant annet gikk store summer gjennom hans klientkonto.

Gransket seg selv
Selmer har i en redegjørelse 24. november skrevet at man ikke har avdekket oppdrag for T5PC-systemet eller personer knyttet til dette, noe som kunne reise spørsmål ved habiliteten som bostyrer.

Advokat Olav Sylte reagerer på at Selmer allerede på dette tidspunkt hadde rukket å gjennomføre slike undersøkelser. Han frykter konklusjonen er gitt på uriktig grunnlag.

- Løpende vurdering
Justitiarius i Oslo skifterett Tove Voldbæk opplyser hun ikke har mottatt noe skriftlig redegjørelse fra Selmer om advokatfirmaets habilitet i T5PC-saken.

Voldbæk sier imidlertid hun har vært i dialog med Selmer om disse spørsmålene.

- Det har ikke dukket opp innsigelser fra kreditorer eller kreditorutvalget om dette tema. Selmers habilitet er imidlertid under løpende vurdering. At man tidligere har hatt oppdrag for skyldner betyr imidlertid ikke at man automatisk er inhabil, sier justitiarius Tove Voldbæk til TV 2 Nettavisen.

Leder for kreditorutvalget i T5PC-boet, An-Katrin Eikefjord, ønsker ikke å kommentere saken og viser til advokatfirmaet Selmer.

- Ikke problematisk
Selmers pressekontakt, advokat Jeppe Normann, sier man ikke finner det problematisk å være bobestyrer for T5PC.

- Våre advokater gransker ikke Dennis Ekpete, vi gransker konkursboet etter T5PC. Dersom dette hadde vært konkursboet etter Ekpete, ville det imidlertid vært noe annet, men i dette tilfellet er han bare en av forferdelig mange mennesker som er involvert, sier Normann til TV 2 Nettavisen.

- I den grad vi skulle havne i en habilitetskonflikt i arbeidet med T5PC-boet vil vi sette ut disse oppdragene til andre advokater, sier advokat Normann.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!