*Nettavisen* Økonomi.

Krise i Legeforeningen

Legepresident Hans Kristian Bakke og forhandlingsdirektør Øyvind Sæbø inngikk i hemmelighet en omstridt avtale med arbeidsgiverne.

16.09.05 08:14

Nå må Sæbø må gå som forhandlingssjef, etter full oppvask i Legeforeningen. Den omstridte avtalen ble først kjent i forrige uke.

- Hans Kristian Bakke og Øyvind Sæbø burde absolutt informert de andre representantene om protokollene, sier fersk lege-president Torunn Janbu til Dagens Næringsliv.

Seksjonssjef Anne Gry Rønning Moe, som er faglig ansvarlig for lønnsforhandlingene i Legeforeningen, forteller at ingen visste om forhandlingene. Hun mener foreningen ble tatt på sengen da avtalen ble kjent.

Bakke og Sæbø inngikk den hemmelige avtalen med arbeidsgiverorganisasjonen Navo for fire måneder siden. Den regulerte at legene skulle forhandle frem sine betingelser på forbundsnivå, mens de øvrige foreningene i Akademikerne skulle forhandle med det enkelte sykehus.

Ifølge administrende direktør Lars Haukaas i Navo sa de to at flertallet i sentralstyret i Legeforeningen var enige.

Men 25. mai vedtok Legeforeningens sentralstyre enstemmig at alt skulle forhandles på nasjonalt nivå, stikk i strid med det Bakke og Sæbø hadde skrevet under på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.