Krisebank sponser idrettsstjerner

Foto: AP Photo/Sang Tan

Bare uker før staten kom med sin redningspakke, rullet det millioner i sponsormidler fra banken til idrettsstjerner.

16.02.09 13:43

Royal Bank of Scotland (RBS) fikk millioner av pund fra skattebetalerne for å komme seg helskinnet gjennom bankkrisen. Nå avslører Sunday Times at den britiske banken bare uker i forveien skrev ut sponsorkontrakter til en verdi av 200 millioner pund (rundt 1,9 milliarder kroner) med kjente idrettsstjerner.

Til dronningens barnebarn
Tidligere Formel 1-verdensmester Jackie Stewart, den amerikanske golflegenden Jack Nicklaus og rytteren Zara Phillips, for øvrig barnebarn til dronning Elisabeth, var blant dem som kunne glede seg over sponsorkontrakt med den kriserammede banken.

Tvunget til å gå
Den rundhåndede støtten til idretten ble signert kort tid før bankens toppsjef sir Fred Goodwin ble tvunget til å gå og staten kom med sin redningspakke.

Royal Bank of Scotland, som sist måned fortalte at tapet ville bli på 28 milliarder pund, sier sponsoravtalene står ved lag. Avsløringene av sponsorkontraktene kommer etter at banken også har hisset på seg opinionen og folkevalgte ved å holde fast ved bonusutbetalinger på rundt en milliard pund.

Politikere raser
- Dette synes å være en bank som ikke er i stand til å vise moderasjon. Nå må de forstå at de gylne tidene er over, uttaler John Mann, medlem av finanskomiteen i det britiske parlamentet ifølge Sunday Times.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.