*Nettavisen* Økonomi.

Kristen TV-kanal risikerer solid bot for salg av «virushemmende» kosttilskudd

Visjon Norge risikerer et gebyr på 250.000 kroner for salg av «virushemmende» kosttilskudd. Forbrukertilsynet mener de har utnyttet frykten for koronasmitte.

26.03.20 08:37

Visjon Norge solgte kosttilskuddet i sin egen nettbutikk. Der står det at produktet «styrker immunforsvar, er betennelse- og virushemmende» og er «viktig i disse tider», skriver Dagen.

Forbrukertilsynet mener Visjon Norge bevisst har forsøkte å utnytte befolkningens frykt for å bli smittet med koronaviruset for å øke salget.

– Utformingen av markedsføringen og tidspunktet for publisering taler sterkt for dette, skriver Forbrukertilsynet i sitt varsel, som Dagen har fått tilgang til.

Les også: Korona-måling: - En ganske klar endring i tilliten til styresmaktene

Styreleder og pastor Jan Hanvold i TV Visjon Norge vil ikke kommentere saken overfor Dagen, men gir en kommentar til Vårt Land.

– Vi har ikke fått noen melding fra Forbrukertilsynet ennå, men vi vil selvfølgelig komme med en redegjørelse til dem, sier Hanvold til Vårt Land.

Forbrukertilsynet ber selskapet om å umiddelbart stanse salget eller endre annonseringen, og de har fått frist til fredag med å komme med sine kommentarer til varselet. Deretter vil forbrukermyndighetene på nytt vurdere om vedtaket opprettholdes, får Vårt Land opplyst.

Les også: Hotell tilbyr luksuskarantene med koronatesting: - Det har skutt i taket

Visjon Norge har fått mye oppmerksomhet etter at de i slutten av februar oppfordret sine TV-seere om å donere et konkret pengebeløp mot at barna deres blir beskyttet mot coronaviruset.

Det var predikant Dionny Baez som ba TV-seerne om å ringe inn og donere penger. Predikanten snakker forholdsvis usammenhengende på engelsk, mens en kvinne forsøker etter beste evne å oversette.

Men budskapet er ganske så klinkende klart. Nemlig at en pengedonasjon kan beskytte dine barn mot sykdommen Covid 19, som forårsakes av det nye coronaviruset.

Se video øverst i saken!

«Jeg utfordrer deg til å beskytte dine barn med et offer. Jeg skal be for disse bønneforespørslene. Alle foreldre som ser på. Alle som ser på. Som Guds profet, oppfordrer jeg deg til å ringe nummeret på skjermen. Den hellige ånd har veiledet meg. Med et 2020 såkorn, 2020 kroner, utfordrer jeg deg til å prøve Gud. Han sier test meg. Hvis du gir til mitt rike, så skal jeg ta ut gnagerne («devourer» noe som har tatt bolig i kroppen red.anm.), coronaviruset, det er en gnager. Og det er imot dine barn. Jeg skal kutte ut gnageren,» sier predikanten.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag