Visjon Norge solgte kosttilskuddet i sin egen nettbutikk. Der står det at produktet «styrker immunforsvar, er betennelse- og virushemmende» og er «viktig i disse tider», skriver Dagen.

Forbrukertilsynet mener Visjon Norge bevisst har forsøkte å utnytte befolkningens frykt for å bli smittet med koronaviruset for å øke salget.

– Utformingen av markedsføringen og tidspunktet for publisering taler sterkt for dette, skriver Forbrukertilsynet i sitt varsel, som Dagen har fått tilgang til.

Les også: Korona-måling: - En ganske klar endring i tilliten til styresmaktene

Styreleder og pastor Jan Hanvold i TV Visjon Norge vil ikke kommentere saken overfor Dagen, men gir en kommentar til Vårt Land.

– Vi har ikke fått noen melding fra Forbrukertilsynet ennå, men vi vil selvfølgelig komme med en redegjørelse til dem, sier Hanvold til Vårt Land.

Forbrukertilsynet ber selskapet om å umiddelbart stanse salget eller endre annonseringen, og de har fått frist til fredag med å komme med sine kommentarer til varselet. Deretter vil forbrukermyndighetene på nytt vurdere om vedtaket opprettholdes, får Vårt Land opplyst.

Les også: Hotell tilbyr luksuskarantene med koronatesting: - Det har skutt i taket

Visjon Norge har fått mye oppmerksomhet etter at de i slutten av februar oppfordret sine TV-seere om å donere et konkret pengebeløp mot at barna deres blir beskyttet mot coronaviruset.

Det var predikant Dionny Baez som ba TV-seerne om å ringe inn og donere penger. Predikanten snakker forholdsvis usammenhengende på engelsk, mens en kvinne forsøker etter beste evne å oversette.

Men budskapet er ganske så klinkende klart. Nemlig at en pengedonasjon kan beskytte dine barn mot sykdommen Covid 19, som forårsakes av det nye coronaviruset.

Se video øverst i saken!

«Jeg utfordrer deg til å beskytte dine barn med et offer. Jeg skal be for disse bønneforespørslene. Alle foreldre som ser på. Alle som ser på. Som Guds profet, oppfordrer jeg deg til å ringe nummeret på skjermen. Den hellige ånd har veiledet meg. Med et 2020 såkorn, 2020 kroner, utfordrer jeg deg til å prøve Gud. Han sier test meg. Hvis du gir til mitt rike, så skal jeg ta ut gnagerne («devourer» noe som har tatt bolig i kroppen red.anm.), coronaviruset, det er en gnager. Og det er imot dine barn. Jeg skal kutte ut gnageren,» sier predikanten.

(©NTB)