TRONDHEIM (Nettavisen Økonomi): - Jeg måtte bare ta litt fri. Du må ha noen pauser av og til. I tillegg knakk jeg noen ribbein, var syk og måtte ta fri for å skrive. Da blir det ikke så mye inntekter. Men nå er jeg snart klar med nytt materiale og gleder meg til å stå på scenen igjen.

Det sier komiker Kristian Valen når Nettavisen ringer for å få noen kommentarer på fjorårets regnskapstall.

For etter å ha levert tidenes dårligste resultat i 2017, ble 2018 et langt bedre år for stavangerkomikeren.

- Jeg strøk i matte, men det er hyggelig du forteller at det går bra. Jeg har verdens beste jobb og stortrives hver gang jeg får stå foran et publikum.

Det er regnskapstallene for selskapet Deepwater Records & Entertainment hvor Kristian Valen er eneeier, som nå er offentlige.

Etter et mildt sagt labert 2017, som endte med et driftsunderskudd på 1,2 millioner kroner, var det helt andre tall i 2018.

Omsetningen ble nær tredoblet til 6,4 millioner. Men når utgiftene bare økte med halvannen million fra 3,4 til 5 millioner kroner, forbedret Valens selskap driftsresultatet med 2,6 millioner kroner og endte driften med et overskudd på 1,4 millioner kroner.

Regnskapet viser også at Valen også har mer enn til salt i maten. I tillegg til en årslønn 1,3 millioner kroner.

I tillegg unnet han seg også i 2018 et solid utbytte. 4 millioner kroner betalte selskapet ut til aksjonær Kristian Valen.

Det betyr at egenkapitalen i selskapet er redusert med hele 6,8 millioner kroner siden 2016 og er på 9,3 millioner kroner.

Kristian Valen har tirsdag morgen ikke besvart Nettavisens henvendelser.

2017 og store deler av 2018, var et tungt år for den populære artisten. I 2017 ble han blant annet dømt for trusler. men det lysnet mot slutten av fjoråret med flere planlagte forestillinger landet rundt.

Men midt i turneen gikk han på ny smell med sykehusopphold og flere avlyste show. Sykehusoppholdet førte ham også sammen med en gammel flamme og Valen startet 2019 lykkelig nyforelsket med Karen Ånensen,