*Nettavisen* Økonomi.

Kristoffersen blir i varetekt

Finance Credit-direktøren Trond Kristoffersen må tilbringe fire nye uker i varetekt.

21.10.03 19:56

Oslo tingrett avsa tirsdag kjennelse for at politiet kan holde Kristoffersen varetektsfengslet i ytterligere fire uker, melder NTB.

Økokrim forsøker nå å finne bevis for at han Kristoffersen privat har tilegnet seg andres verdier. Fra tidligere er Kristoffersen som deleier av Finance Credit tiltalt for grovt bedrageri mot flere banker.

Den samme tiltalen er reist mot hans kompanjong i Finance Credit-systemet, Torgeir Stensrud.

De ble begge varetektsfengslet i fjor høst, men slapp ut like etter jul. I sommer ble så Kristoffersen pågrepet på ny fordi Økokrim mente penger som er blitt borte i Finance Credit, har havnet i Kristoffersens private selskaper som er registrert i utenlandske skatteparadiser.

Rettsovergrep

–Det vil være et betydelig rettsovergrep å gi Trond Kristoffersen ytterligere varetektsfengsel, sa hans nye forsvarer, advokat Jan Heftye Blehr, i Oslo i tingrett tirsdag

Heftye Blehr gikk mot kravet fra Økokrim om fire ukers varetekt med brev- og besøkskontroll, blant annet med henvisning til at Kristoffersen til nå i alt har tilbrakt mer enn et halvt år i varetekt med brev- og besøkskontroll. Blehr påpekte også at Europarådet i to rapporter ikke gir Norge det beste skussmål når det gjelder bruk av varetekt.

-Voldsomt press

Kristoffersen selv viste til det voldsomme mediepresset som spesielt hans kone har vært utsatt for. Han begrunnet også sitt krav om løslatelse med sin fire år gamle datter som lider av som lider av blodkreft. Hun er nettopp kommet ut av sykehuset og er sterkt pleietrengende, opplyset Kristoffersen i retten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.