*Nettavisen* Økonomi.

Kristoffersen leverte forsvarsskrift

Foto: Jan Christian Grandre

Etter å ha tilbragt påsken ved pc-en på cella leverte Trond Kristoffersen et omfattende forsvarsskrift i retten. Torgeir Stensrud fikk gjennomgå.

14.04.04 09:05

Hele tirsdagens rettsmøte gikk med til gjennomgåelsen av hans redegjørelse for utviklingen i Finance Credit, skriver Aftenposten.

- Det ble mye innesitting i påsken. Derfor brukte jeg tiden til å gå igjennom politiforklaringer og andre dokumenter for å få frem det vesentlige i saken, sa en selvironisk Kristoffersen i retten.

Han tok selvkritikk når det gjaldt IT-satsingen i Finance Credit:

- Vi kjørte Ferrari når vi egentlig bare hadde behov for en Volvo, sa han.

Samarbeidet mellom Torgeir Stensrud og Trond Kristoffersen kom skjevt ut allerede i starten i 1996-1997:

- Torgeir har i retten sagt at det måtte ordnes opp i "gammel moro" fra min side. Det er ikke riktig. Hans del av aksjekapitalen skulle komme fra Bank of Ghana. Det kom aldri noe derfra. Han sto senere i fare for å bli politianmeldt i forbindelse med en konkurs i et av selskapene sine. I pressen ble det spurt hvem som reddet Stensrud ved å bistå ham med 2,5 millioner. Den idioten står her, sa Kristoffersen i vitneboksen.

Kristoffersen understreket gang på gang at Stensrud var Finance Credits hovedkontakt overfor bankene.

- Internt i selskapet var Torgeir den sjenerøse som delte ut bonuser til de ansatte, mens jeg var den kostnadsbevisste som helst ville kvitte meg med folk, sa Kristoffersen, ifølge Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.