*Nettavisen* Økonomi.

Kristoffersen nærmere fengsel

Trond Kristoffersens vei til fengselsporten er blitt kortere. Torsdag ble anken i Finance Credit-saken avvist på mange punkter.

22.09.05 14:00

Borgarting lagmannsrett har avvist de fleste punktene i Trond Kristoffersen anke i Finance Credit-saken, melder Aftenpostens nettutgave.

Trond Kristoffersen ble for snart et år siden dømt til norgeshistoriens strengeste straff i en økonomisk straffesak. Oslo tingrett dømte Kristoffersen til ni års fengsel.

Kristoffersens anke var hovedsakelig rettet mot de mye omtalte lånene fra Nordlandsbanken, og lånene gitt av Sparebank1-gruppen. Bortsett fra innsigelser mot saksbehandlingen, har Kristoffersen ikke bestridt straffeansvar for de øvrige lånene tiltalen omfatter.

- Vi er overrasket over at lagmannsretten har avvist å behandle det prinsippielle spørsmål om betydningen av hva bankene faktisk hadde av kunnskap om økonomien i Finance Credit, sier Kristoffersens advokat Anders Borsveet til TV 2 Nettavisen.

Nå får Kristoffersen kun behandling av anken på to av tiltalepunktene pluss straffeutmålingen.

Det sentrale spørsmål blir da om beløpets størrelse alene kan begrunne bruk av maksimumsstraff, selv om det aldri var Stensrud og Kristoffersens hensikt eller forsett at bankene faktisk skulle tape en krone, forklarer Borsveet.

- Det er stor forskjell på straffverdigheten av et bedrageri begått i den hensikt å stjele pengene, og et bedrageri der hensikten hele tiden var at pengene skulle betales tilbake, avslutter Brosveet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag