Kristoffersen tiltalt for grovt bedrageri

Økokrim offentliggjorde mandag tiltalen mot Trond Kristoffersen om grovt bedrageri, dokumentforfalskning og brudd på regnskapsloven.

08.09.03 15:58

Tiltalen ble skrevet av Økokrims førstestatsadvokat Elisabeth Roscher fredag, men ble først forkynt for Trond Kristoffersen mandag ettermiddag, melder NTB.

Trond Kristoffersen sitter fortsatt i varetektsfengsel, fordi Økokrim og bostyrerne mener Kristoffersen forsøker å stikke unna verdier fra konkursboene og at han stikker kjepper i hjulene for etterforskerne.

- Tiltalen er klin lik siktelsen vi har sittet med i flere måneder og representerer således ingen overraskelse for oss. Derfor har det heller ikke resultert i noen spesiell reaksjon fra min klient, sier Kristoffersens forsvarer, advokat Tor Martin Kindem, til TV 2 Nettavisen.

Økokrim har fortsatt ikke avklart om de to gründerne i Finance Credit skal stilles for retten sammen, eller i separate straffesaker.

- Vi håper ingenting, for oss er det revnende likegyldig, sier Kindem.

Tiltalen mot Kristoffersens medgründer i Finance Credit, Torgeir Stensrud, kom for flere uker siden og begrenser seg til bedrageri-postene mot sju banker for 1,4 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.