Gå til sidens hovedinnhold

Kroken på døra for 45 Oslo-meglere

2008 ble et vondt år for meglerbransjen.

Oslo (NTB): Meglerbransjen har slitt tungt i år. Bare i Oslo var det kroken på døra for 45 foretak.

Tall fra Kredittilsynet viser at disse foretakene enten gikk konkurs eller valgte å si fra seg bevillingen, skriver lokalavisen Aften. Eiendomsmeglerkjedene Notar og Quick finnes ikke lenger i hovedstaden.

– Mange av kontorene som nå står igjen har gjort de grepene som er nødvendige for å overleve, men noe gjenstår. Jeg vil anslå at vi nå har unnagjort to tredeler av slankekuren, sier Christian Dreyer, leder i Norges Eiendomsmeglerforbund.

I dag har 184 eiendomsmeglerforetak bevilling i Oslo, 37 færre enn på samme tid i fjor. Totalt er 45 foretak lagt ned i Oslo i løpet av 2008.

Likevel er ikke slankekuren over ennå. Kjedene varsler enda flere stengte kontorer neste år. Men mens en kjede som Ring Eiendomsmegling legger ned, går Eiendomsmegler1 motsatt vei og åpner nye kontorer i Nydalen og på Majorstuen samt på Strømmen i Akershus allerede i januar.

– Vi mener dette er et godt tidspunkt å ta markedsandeler på, sier administrerende direktør Odd Nymark.

Christian Dreyer sa til DN.no i helgen at rundt 150, eller om lag 25 prosent av landets meglerkontorer, kan ha forsvunnet i løpet av 2008. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken