*Nettavisen* Økonomi.

Krona fortsetter å styrke seg

Den norske krona fortsetter oppturen etter at tall viser at kredittveksten er på vei opp. Analytikerne omtaler styrkelsen som en korreksjon.

03.02.04 08:38

Krona handles til 8,68 mot euroen tirsdag morgen, mot 8,74 kroner på samme tid i går. Så sent som forrige fredag lå kursen nær 8,80 kroner.

Også mot dollaren har krona styrket seg. På ny har kursen falt under 7 kroner, og i skrivende øyeblikk noteres dollaren så lavt som 6,93 kroner.

Styrkelsen av krona kommer etter at at Norges Bank mandag la fram tall som viste at kredittveksten (K2) er i ferd med å ta seg opp. Særlig husholdningene øker gjeldsgraden kraftig. Bedriftene derimot går motsatt vei.

DnB Nor Markets skriver i dagens morgenrapport at tallene isolert sett reduserer sjansen for flere rentekutt, men sier samtidig at Norges Bank har tillegger kredittveksten lite vekt i dagens situasjon.

Samtidig kan kronestyrkelsen være forårsaket av andre faktorer, fremheves det.

"Kronestyrkelsen satte satte imidlertid inn før K2-tallene ble lagt frem, og det er vanskelig å knytte utviklingen opp mot disse. Vi velger å se på styrkelsen som en korreksjon med en stort innslag av gevinstrealisering ", skriver analysehuset i rapporten.

Den amerikanske dollaren er på ny svekket mot euroen, og kursen noteres til 1,2517 tirsdag morgen.

Dollarfallet kommer etter nyheten om at det giftige stoffet ricin ble funnet i en av det amerikanske senatets bygninger i Washington.

Følg utviklingen i valutamarkedet her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag