Gå til sidens hovedinnhold

Krona fortsetter å styrke seg

Den norske krona fortsetter oppturen etter at tall viser at kredittveksten er på vei opp. Analytikerne omtaler styrkelsen som en korreksjon.

Krona handles til 8,68 mot euroen tirsdag morgen, mot 8,74 kroner på samme tid i går. Så sent som forrige fredag lå kursen nær 8,80 kroner.

Også mot dollaren har krona styrket seg. På ny har kursen falt under 7 kroner, og i skrivende øyeblikk noteres dollaren så lavt som 6,93 kroner.

Styrkelsen av krona kommer etter at at Norges Bank mandag la fram tall som viste at kredittveksten (K2) er i ferd med å ta seg opp. Særlig husholdningene øker gjeldsgraden kraftig. Bedriftene derimot går motsatt vei.

DnB Nor Markets skriver i dagens morgenrapport at tallene isolert sett reduserer sjansen for flere rentekutt, men sier samtidig at Norges Bank har tillegger kredittveksten lite vekt i dagens situasjon.

Samtidig kan kronestyrkelsen være forårsaket av andre faktorer, fremheves det.

"Kronestyrkelsen satte satte imidlertid inn før K2-tallene ble lagt frem, og det er vanskelig å knytte utviklingen opp mot disse. Vi velger å se på styrkelsen som en korreksjon med en stort innslag av gevinstrealisering ", skriver analysehuset i rapporten.

Den amerikanske dollaren er på ny svekket mot euroen, og kursen noteres til 1,2517 tirsdag morgen.

Dollarfallet kommer etter nyheten om at det giftige stoffet ricin ble funnet i en av det amerikanske senatets bygninger i Washington.

Følg utviklingen i valutamarkedet her.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene