*Nettavisen* Økonomi.

Krona kraftig styrket

Den norske krona har ikke vært sterkere i forhold til euro siden 23. august i år. Samtidig er dollaren rekordbillig for reiselystne nordmenn.

04.10.04 09:36

Krona har styrket seg kraftig i forhold til andre nøkkelvalutaer de siste dagene. Mandag koster euroen 8,27 norske kroner. Så billig har ikke euroen vært sett med norske øyne siden 23. august i år.

Enda mer markert er styrkingen av den norske krona i forhold til amerikanske dollar. De siste to ukene er kronestyrkingen på over 4 prosent. Dollaren blir i morgentimene mandag omsatt for om lag 6,69 norske kroner. Det er bare fire øre unna årsrekorden på 6,65 som ble nådd i sommer.

I desember i fjor ble dollaren omsatt for helt ned mot 6,60 kroner. Ekspertene tror dollarsvekkelsen i forhold til både norske kroner og andre valutaer vil fortsette det kommende året, hovedsakelig på grunn av de store ubalansene i amerikansk økonomi.

Valutaanalytiker Eirik Larsen i DnB NOR Markets mener økt utenlandsk interesse for den norske krona er hovedgrunnen til kronestyrkingen.

- Etter det vi forstår var det pånytt utenlandske aktører som sto bak kronekjøpene, og først og fremst mot amerikanske dollar, skriver han i morgenrapporten mandag.

For bare to uker siden kostet dollaren 6,90 norske kroner, mens euroen gikk for 8,43.

Sjekk valutakursene her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.