Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Krona mot ny bunnrekord

Sist oppdatert:
Den norske krona fortsetter nedturen, og nærmer seg nå det laveste nivået mot euro noen sinne.

Krona faller kraftig i valutamarkedet også torsdag, etter at beslutningen om å senke den norske styringsrenta sendte kronekursen til bunns i går.

- Det er Norges Banks rentebeslutning som fortsatt preger valutamarkedet. Markedet er i ferd med å regne med ytterligere rentekutt og da er det naturlig at kronekursen beveger seg nedover, sier valutaanalytiker i DnB Nor, John Tørklep, til TV 2 Nettavisen.

Mot laveste noen sinne
Mens krona sto i 8,69 mot euroen i går, handles den i dag for 8,77 kroner. Med unntak av euroens første noteringsdag i januar 1999, er det den laveste registrerte kursen noen sinne.

Krona faller også mot dollar, som samtidig har styrket seg mot de fleste valutasortene det siste døgnet. Dollar-oppturen kommer etter at den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve, i går signaliserte at et rentehopp kan ligge nærmere enn tidligere antatt. Det satte samtidig fart i de amerikanske markedsrentene.

En dollar handles i dag for 7,03 kroner, mens kursen mot euro har falt til 1,25.

Hjelper eksportindustrien
Nyheten om kronesvekkelsen er i tråd med ønsker fremsatt av både Norges Bank og finansminister Per-Kristian Foss gjennom det siste året.

- Dette er klart med på å bedre totalbildet for norsk konkurranseutsatt sektor. Norges Bank er nok tilfreds med det nivået vi ligger på nå, sier Tørklep.

Tror på mer stabil krone
Valutaanalytikeren tror samtidig at den norske krona vil kunne stabilisere seg på dagens svake nivå fremover i tid.

- Vi tror at vi kommer til å etablere oss på dette nivået. Det vil sikkert komme korreksjoner både opp og ned, men vi vil ha et likevektsnivå rundt 8,60 og 8,70 kroner mot euroen, sier han.

Følg kroneutviklingen her.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere