Gå til sidens hovedinnhold

Krona setter ny årsrekord

Utenlandske investorer er på farten onsdag, og sørger for at den norske krona styrker seg kraftig. Kronekursen satte fart etter lunsjtider. Følg utviklingen her.

Krona har styrket seg i etterkant av arbeidsledighetstallene fra Statistisk sentralbyrå, som ble lagt fram onsdag klokken 10.

Milepælen ble nådd ved 12-tida onsdag, da krona ble omsatt for 8,198 mot euro. Så sterk har ikke krona vært i forhold til den europeiske fellesvalutaen siden 17. desember i fjor.

Klokken 14.30 har krona styrket seg ytterligere. Eurokursen noteres til 8,1875.

For bare to måneder siden lå eurokursen rundt 8,80. Siden den gangen har krona styrket seg med nesten sju prosent.

Også dollarkursen er på vei ned. Ved lunsjtider ligger kursen på 6,88 kroner, etter å ha ligget på 6,92 kroner tidligere på dagen.

Ledighetstallene fra SSB overrasket positivt. Ledighetsgraden ble målt til 4,3 prosent med tre måneders glidende gjennomsnitt i februar. På forhånd var det ventet en ledighetsgrad på 4,4 prosent.

- Noe kan skyldes ledighetstallene, men vi har også inntrykk at det er aktivitet fra utenlandske aktørers side i dag. I et marked som har vært stabilt den siste tiden, blir det fort store utslag, sier valutaanalytiker i DnB NOR Markets, Eirik Larsen, til TV 2 Nettavisen.

Eurokursen er den laveste siden 17. desember i fjor.

- Dette skaper selvfølgelig ny debatt om Norges Bank vil måtte ty til nok et rentekutt, hvis krona holder seg på dette sterke nivået, sier Larsen.

Larsen tror på en fortsatt sterk eller sågar sterkere norsk krone i tiden framover.

Følg utviklingen i valutamarkedet her.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant