Krona styrker seg

Krona styrker seg i dag både mot euro og dollar. Ekspertene tror det er et blaff, og spår krona til bunns igjen.

22.03.04 12:40

Krona styrker seg til 8,43 mot euroen mandag morgen, etter å ha tendert svakere sent i forrige uke. Samtidig faller dollarkursen til 6,83 mandag formiddag.

Det hersker fortsatt usikkerhet i markedet om kring Norges Banks rentesetting ved neste hovedstyremøte 21. april.

Kan ha nådd rentebunnen
Selv om sentralbanksjef Svein Gjedrem beholdt grunnholdningen på easing bias, tror flere at Norges Bank kan ha nådd rentebunnen på 1,75 prosent.

Dette har styrket kjøpeinteressene for norske kroner, og trolig var forrige ukes kronesvekkelse en korreksjon.

Nordea Markets understreker samtidig i morgenrapporten fredag at Norges Bank er avhengig av at krona ikke styrker seg nevneverdig hvis de skal klare å få opp inflasjonen.

- Vil skuffe markedet
"Ved å ha easing bias og basere inflasjonsrapporten på rentebunn 1,50 prosent, har de signalisert at renta skal videre ned. Dersom de skuffer markedet vet de at en sterkere krone er resultatet", skriver analysehuset.

DnB Markets skriver i en valutaanalyse mandag at de venter en kortsiktig styrkelse av den norske krona, men at den på sikt vil svekke seg igjen.

Analysehuset tror eurokursen vil falle til 8,40 i løpet av uka, for så å gradvis stige til 8,60 kroner innen juni. Samtidig spår DnB Nor Markets en videre svekkelse for dollaren. Kursen mot euro ventes å stige til 1,35 det neste året.

Følg valutamarkedet her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag