NEW YORK (Nettavisen): Flere kryptovalutaer opplever kraftig oppgang, etter at det ble kjent at USAs president Joe Biden ville komme med en presidentordre om kryptovaluta på onsdag.

Les også: Spår helt astronomiske priser: - Dere må advare forbrukerne

Biden signerte på onsdag en presidentordre der han ber regjeringen undersøke risikoene og fordelene med kryptovalutaer.

Les også: Oljeprisen stuper etter Zelenskyj-intervju

Ifølge CNBC skal tiltakene fokuserer på seks nøkkelområder: forbrukerbeskyttelse, finansiell stabilitet, ulovlig aktivitet, USAs konkurranseevne, finansiell inkludering og ansvarlig innovasjon.

Les også: Biden: - Nå går vi rett på hovedpulsåren

I tillegg ønsker Biden-administrasjonen ønsker også å utforske en digital versjon av dollaren.

Kraftig oppgang

Ryktene om presidentordren spredte seg før den ble underskrevet, og bidro til en kraftig oppgang på flere kryptovalutaer.

Onsdag kveld er Bitcoin opp over 9,1 prosent, til like 42.100 dollar.

Ether er på sin side opp 5,8 prosent, til 2.712 dollar.

Oljeprisen ned - Wall Street opp

På onsdag falt oljeprisen også kraftig, rundt 12 prosent til rundt 113 dollar fatet, etter nyheten om at Ukraina var klare til å inngå kompromiss med Russland.

– I hver forhandling er målet mitt å avslutte krigen med Russland. Og jeg er også klar til å ta visse skritt, sier Urkainas president Volodymyr Zelenskyj til tyske Bild, melder NTB.

– Kompromisser kan inngås, men de må ikke være et svik mot landet mitt. Og den andre siden må også være villig til å inngå kompromisser – det er derfor de kalles kompromisser, legger han til.

Det førte også til oppgang på Wall Street der Nasdaq endte opp hele 3,6 prosent, noe som gjør det til den beste dagen siden november 2020.

Dow Jones endte opp over 650 poeng, to prosent, mens S&P 500 endte opp 2,6 prosent til sin beste dag siden juni 2020.