*Nettavisen* Økonomi.

Kun papirlanseringer

Mens nettet på mandag nærmest fløt over av tester av AMDs nye dobbeltkjerneprosessorer, er det ikke mulig å oppdrive disse noe sted i verden.

Det er allerede flere uker siden AMD kom med en såkalt førannonsering av sine nye dobbeltkjerneprosessorer Athlon 64 X2.

Dette fikk pisket opp stemningen i et marked som ikke har vært bortskjemt med nye revolusjonerende produkter den siste tiden.

Produkt til testing
En rekke nettsteder verden over fikk forrige uke tilsendt det nye produktet til testing, og resultatene fikk de lov til å publisere på mandag. Likevel er det ikke mulig å oppdrive disse produktene i noen butikker denne uken.

Julia Stenberg i AMD sier at disse produktene ikke ble lansert på mandag. Det er kun et utvalg nettsteder som har fått lov til å gjennomføre tester på produktet før det kommer på markedet.

Det betyr at AMD på denne måten for andre gangen klarer å få kraftig blest rundt et produkt, uten å faktisk ha noe nytt å tilby markedet.

Papirlanseringskrig
Mye av årsaken til denne strategien er utvilsomt at Intel på sin side også har lansert en av sine dobbeltkjerneprosessorer, mens flere er ventet rett rundt hjørnet.

Derimot er heller ingen av Intels dobbeltkjerneprosessorer å oppdrive på markedet. Til tross for dette kan ikke AMD sitte på gjerdet og la Intel få all oppmerksomheten.

Kamp
Intel og AMD har derfor startet en kamp om ansiennitet i et marked hvor ingen leverer produkter.

AMDs produkter vil bli offisielt lansert, med produkter tilgjengelig, en gang i løpet av juni. Vi vil trolig se produkter fra Intel noe tidligere, men usikkert hvor tidlig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.