En av de store endringene som pandemien førte med seg, var at kontaktløs betaling nærmest over natten ble mulig i stort sett alle butikker.

Ikke bare ble det mulig å «tæppe», men samtidig kom støtten for mobilbetaling.

Særlig stor betydning hadde det at dagligvarebutikkene åpnet for å bruke mobilbetaling, noe de var tilbakeholdne med før pandemien.

Sammen med at førerkortet ble digitalt, hadde man ikke lenger behov for å ha med seg noe annet enn en mobil.

Fordi iPhone står svært sterkt på mobilsiden i Norge, er det særlig Apple Pay som har vært en driver.

Bytter bank eller skaffer ekstra kredittkort

Men de største norske bankene har vært svært tilbakeholdne mot å åpne for tjenesten. Har du kort fra blant annet DNB og Sparebank 1, er det ikke mulig å koble det til Apples betalingsløsning.

– Jeg og minst fire av mine venner har opprettet kredittkort andre steder for å ha tilgang til Apple Pay, forteller en oppgitt leser til Nettavisen.

Dette markedet har blitt såpass attraktivt at det den siste tiden har det vært et en aktiv markedsføring fra enkelte banker om at de støtter tjenesten.

– Kommer til oss for å benytte seg av Apple Pay

Kommunikasjonsdirektør Øystein Schmidt i Danske Bank forteller til Nettavisen at dette har blitt en konkurransefordel for dem:

– Erfaringene våre de siste månedene, blant annet etter dialog med mange av våre kunder, er at interessen rundt Apple Pay er veldig stor og at dette er en særdeles populær tjeneste blant de som har et kundeforhold til oss.

– I forlengelsen av dette er det også grunn til å tro at en god del kunder har kommet til oss for å opprette en avtale om bankkort nettopp for å kunne benytte seg av Apple Pay, sier Schmidt.

Santander har også hatt god effekt av tjenesten:

– Da vi lanserte Apple Pay i Norge sommeren 2018, var vi først i Norge. I den situasjonen, var nok Apple Pay en av årsakene til at kunder valgte våre kort, sier kommunikasjonsdirektør Eskil Pedersen i Santander.

– Av de som har aktivert Apple Pay, bruker omtrent en av tre tjenesten hver måned. Disse kundene bruker også tjenesten hyppig. Vi tolker dette som at tjenesten blir verdsatt. Apple Pay er ikke bare enkelt og sømløst, det er nesten ingen svindelsaker knyttet til Apple Pay, påpeker han.

DNB vil at kundene helles skal bruke deres tjeneste

På spørsmål fra Nettavisen om når banken vil åpne opp for tjenesten, henviser selskapet til en sak de skrev på egne nettsider i oktober. Her understreker de igjen de ikke kommer til å tilby Apple Pay, selv om «mange av våre kunder ønsker at DNB skal tilby betalingstjenesten».

– Derfor har vi stor forståelse for at beslutningen om å ikke tilby Apple Pay kan være upopulær, siteres Benjamin Golding, konserndirektør for Produkter og innovasjon i DNB, på.

DNB er misfornøyd med at de ikke får tilgang til iPhone-funksjonalitet til sine egne betalingstjenester, som i praksis betyr Vipps.

– Over tid mener vi dette kan bidra til å hindre innovasjon, skape færre valgmuligheter og gi mindre kostnadseffektive betalingsløsninger for alle parter, sier Golding.

Mangel på tilgang er årsaken til at du ikke kan benytte Vipps til å betale på terminaler på samme måte som Apple Pay. Dette er noe også EU har vært kritisk til.

Golding sier at han «håper at nåværende og fremtidige kunder har forståelse for at utfordringene per i dag veier tyngre enn fordelene når det kommer til den amerikanske betalingstjenesten».

Sparebank 1: – Beklagelig om kunder velger oss bort

Sparebank 1, som er nest største eier i Vipps, har heller ingen umiddelbare planer om å lansere Apple Pay:

– SpareBank 1 har egne beslutningsprosesser rundt lansering av betalingsløsninger, uten sterk avhengighet til hva våre konkurrenter tilbyr – selv om det er beklagelig dersom kunder velger oss bort som følge av at vi ikke tilbyr Apple Pay. Vi jobber hver dag for å legge til rette for at kundene våre skal få en så god og friksjonsfri kundeopplevelse som mulig. Ingen skal behøve å bytte bank for å få en god betalingsopplevelse, sier kommunikasjonssjef Tone Mesna til Nettavisen.

– Alle betalingsløsninger har sine fordeler og ulemper, som må vurderes nøye – også Apple Pay. Og selv om vi ikke tilbyr Apple Pay i dag, inngår det i et område som er i kontinuerlig utvikling og som vi stadig vurderer, sier hun.