Gå til sidens hovedinnhold

Kundene fra helvete

Å jobbe i butikk er ikke alltid en dans på roser. Les butikkarbeidernes verste kundehistorier.

Butikkmedarbeider er Norges vanligste yrke. I 2004 hadde 177.000 mennesker i Norge denne stillingen, ifølge Statistisk Sentralbyrå. Skal vi tro meldingene fra deres danske motstykker, kan det bety at store deler av befolkningen går rundt med mye undertrykt aggresjon.

Det danske nettstedet Hader Kunder ble opprettet av Ulrik Brinck for å gi butikkansatte et fristed der de kan la sin frustrasjon få fritt utløp. Brink har en fortid i kundeservice-tjenesten til en landsdekkende internettilbyder og har sett seg lei på ubehøvlet oppførsel fra kunder.

- Formålet med nettstedet er å gjøre oppmerksom på at dem som til daglig betjener mennesker i en eller annen sammenheng også er mennesker selv, og skal behandles som slike, skriver han på nettsiden.

Tusenvis av historier har blitt postet på sidene siden de ble opprettet i 2003. Her kan du lese noen av dem.

Klaget på feilsendt SMS
En ansatt i en mobilforretning forteller om en kunde som klaget på telefonen, etter å ha mottatt en feilsendt SMS.

”Det viste seg at han hadde mottatt en SMS, og var meget opphisset og ville ikke finne seg i det. Jeg spurte litt forbløffet hva det dreide seg om, og han viste meg SMS-beskjeden på telefonen og den lød i retning av: ” Kære tutte nutte tøs, elsker dig meget hilsen Søren." Jeg sa til kunden at det nok var sendt til feil telefonnummer (¿) Det syntes han ikke var morsomt, og han gjentok at han ikke ville finne seg i det og ville ha stoppet den slags SMS-beskjeder. (¿) Da jeg sa at jeg ikke kunne gjøre noe, forlot han butikken dritsur og ville klage.”

- Du er stygg!
En ansatt på en dansk turistattraksjon har følgende historie å fortelle:

”En av mine kolleger står ved billettkassen da tre nydelige herrer kommer inn og spør om rabattordninger. Vi har ingen, forteller min kollega vennlig, hvorpå kunden sier: Du er stygg!

Min kollega: Hva behager?

Kunden: Er du tilbakestående eller døv og dum?

Min kollega: Ha en god dag!

- Hvorpå kunden fortsetter i samme stil mens de forlater billettluka. Jeg håper at en eller annen drittunge riper opp bilen hans eller noe tilsvarende.”

Beskyldt for svindel

En kassearbeider i en dagligvareforretning opplevde å bli beskyldt for svindel da hun sa fra om at en kunde hadde betalt for mye:

”Jeg hadde for ikke så lenge siden en eldre herre [som kunde]. Han skulle til å betale en for en six-pack boksecola (45 kroner) og sigaretter (mener de koster 26,50 kroner) og sa: Da blir det vel omkring 100 kroner!

Jeg: Så mye blir det nå ikke, det blir bare 71,50.

Han: Hva? Nei, det kan ikke stemme!

Jeg: Jo, colaen koster 45 kroner og sigarettene koster 26,50! Jeg sletter det og slår varene inn igjen for å overbevise ham, men han tror stadig ikke på meg.

Han: Nei, du er en bedrager, det sier jeg til sjefen! Jeg var her inne tidligere og kjøpte noen colaer og de kostet tolv kroner stykket, så det kan ikke stemme at jeg bare skal betale 71,50!

Jeg: Det er riktig at de koster tolv kroner, men når du kjøper en six-pack er det rabatt, så de koster bare 45 kroner.

Han: Det tror jeg ikke på! Jeg klager til sjefen, du prøver jo å snyte ham!

Jeg: Ja vel, men det blir uansett 71,50.

Han betaler mens han stadig halvroper at jeg er en bedrager.”

Brann? Nei, jeg skal spise
En annen butikkarbeider forteller om en gang det begynte å brenne i butikken:

”Vi får beskjed om å stenge alle kassene (etter at de siste kundene er ute) og vente på ytterligere instrukser. Slik går det en halv time. På vår side av kassene er det bare oss ansatte som går rundt og snakker – på den andre siden er det svart av kunder, som venter på å komme inn igjen. Utenfor har minst to ambulanser kjørt forbi.

Best som vi venter, er det en dame som prøver å gå gjennom en av kassalukene utenfra. Vi stopper henne og forklarer at på grunn av brann kan ingen handle akkurat nå. Hun svarer; - jamen, jeg har det travelt¿”

Samme person opplevde språkproblemer med en nordmann som insisterte på å komme inn i den brennende butikken: - Det er brann! fortalte den ansatte.

- Det skal jeg ikke ha, jeg skal spise, svarte nordmannen.

Les flere historier på haderkunder.dk .

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken