*Nettavisen* Økonomi.

Kundene trygge på Rema, Rimi og co

Til tross for skandalene og medieoppstyret for to år siden, har vi fortsatt stor tro på matvarekjedene. Minst tillit har vi til strømbransjen og kollektivtransporten.

23.10.03 13:53

Hele 57 prosent av befolkningen synes dagligvarebutikkene ivaretar forbrukernes interesser, kommer det frem i en undersøkelse Forbrukerrådet la frem torsdag.

- Overrasket

- Jeg er overrasket over at dagligvarebransjen kommer ut med et så bra omdømme, etter medieoppslagene og skandalene for en stund siden. Dette må være fordi de innrømmet at det var noe galt, og deretter håndterte det, sa Direktør Erik Lund-Isaksen i Forbrukerrådet på en pressekonferanse torsdag.

Lund- Isaksen mener dette er noe andre bransjer bør lære av.

- Vis handlekraft og få troverdighet. Eller som vi sier i en annen bransje, hvis du tråkker i salaten, ikke fortsett å gå, oppfordret direktøren.

Stoler mer på banken

I forhold til da sist undersøkelse ble foretatt, i juni 2001, har tiltroen til dagligvarebransjen økt med 16 prosent. Det er også flere som stoler på dagligvarebutikkene i forhold til matvareprodusentene.

Bankene og det offentlige helsevesen får bedre oppslutning nå enn ved undersøkelsen sist. Forbrukerrådet mener bankenes forbedringer kan komme av rentenedgangen den siste tiden, og at flere bruker nettbank. Med hensyn til det offentlige helsevesen, kan dette skyldes effekt av sykehusreformen og innføring av fritt sykehusvalg.

Dårligst ut kommer strømprodusentene og kollektivtransportselskapene, der henholdsvis 53 prosent og 38 prosent mener at forbrukerne ikke blir tatt hensyn til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.