- Hakket meg gjennom hele kampen. Ligger langt etter direktesending, helt latterlig dårlig, Sumo!! skrev en irritert TV 2 Sumo-kunde på deres Facebook-side 13. mai.

- 30 sekunder film...6 sekunder med kamp, skrev han senere samme kveld - og lav ved en video som viste problemet under Premier League-kampen.

Det er TV 2 som har rettighetene til årets Premier League (PL), og flere opplever bufring og hakking under blant annet direktesendinger av PL-kampene. Det kommer fram av alle innleggene på Facebook-siden til TV 2s strømmetjeneste Sumo.

- Ingen fotballsendinger uten «lægg», skriver en, og får støtte i kommentarfeltet av en som opplever at det bufrer hele tiden.

Les også: Spekulerer i om Solskjær vil gi United-veteran sjansen i siste seriekamp

Det er tydelig at mange er irriterte på problemet.

- Hvordan er det mulig at det skal «lægge» på hver eneste Manchester United-kamp? Har skrevet med dere flere ganger, ingenting skjer, skriver en.

- «Lægger» hvert femte minutt. Gikk ned på kvaliteten, men hjalp ikke det heller, skriver en annen.

En tredje skriver at fotballkampene henger seg opp konstant når han ser dem direkte. Han trekker også fram hvor dårlig det er når han betaler 699 kroner i måneden.

- Prøvde å se kamp hos min far, og der stoppet den opp for å laste hvert femte sekund! Dere priser høyt, men fikser ikke en dritt, skriver han på TV 2 Sumo sin Facebook-side.

- Tar det på alvor

Pressesjef Jan-Petter Dahl i TV 2 sier til Nettavisen at de er kjent med problemet.

- Det er riktig at vi over noe tid har hatt utfordringer rundt TV 2 Sumo på Smart-TV, Android, web og Chromecast. Utfordringen er for et fåtall av våre kunder, men de som har disse problemene merker det godt, sier han.

Problemene oppstår i hovedsak under livesendinger, som for eksempel fotballkamper.

- Vi tar dette på aller største alvor og har trolig identifisert problemet, som ligger både internt og eksternt. Vi jobber fra flere fronter og håper at dette er løst så snart som mulig, sier Dahl.

Utfordringene ligger i en kombinasjon av interne systemer og ekstern software, opplyser han.

TV 2 er lei seg for at flere av kundene deres opplever problemer under kampene.

- Vi kan ikke annet en å beklage ovenfor de av våre kunder som har disse problemene, sier han.

Prissjokk for fansen

Tidligere i mai ble det kjent at prisene på Premier League-fotball nok en gang skal heves kraftig.

Prisen på kundene til TV 2s egen strømmetjeneste Sumo økes med 150 kroner for Premier League (PL) og Sport-pakka per måned. Det samme gjør totalpakka.

Det betyr at de nye prisene for PL-fans er 669 kroner per måned for å få tilgang til sport og PL-kamper, en prisøkning på småfriske 28 prosent fra 1. august.

Prishoppet kommer på toppen av et prisøkning på 70 kroner fra i fjor høst.

Totalprisen for tilgang til sport, film og serier, inkludert Premier League, på TV 2 Sumo, koster 699 kroner i måneden, prisen som en av de misfornøyde kundene viste til.

Det blir imidlertid dyrere for deg å få med deg PL-kampene om du ikke er direkte kunde hos TV 2, men abonnerer på TV 2s kanalpakker gjennom andre tilbydere.

TV 2 øker veiledende pris på TV 2 Sport Premium til distributørene, altså TV-tilbydere som Allente (sammenslåing av Canal Digital og Viasat Consumer) og Telia, med 200 kroner. TV 2 forsvarer hevingen med nye rettigheter.