Gå til sidens hovedinnhold

Kunne blitt «Norges rikeste mann»

ABI-tiltalte Terje Lien fikk gjentatte ganger høre at han kom til å bli Norges rikeste mann. I stedet havnet han på tiltalebenken.

Lien forklarte seg onsdag om underslagspunktet i ABI-saken, der både han og Christer Tromsdal i teorien risikerer seks års fengsel.

Fremtidsutsiktene var imidlertid langt lysere da han var storaksjonær i barberhøvelselskapet Ruud & Rye.

Høvel-gründer Reinhard Rye fortalte Lien "minst 2000 ganger” at aksjekursen ”ville gå til himmels”, skriver Dagens Næringsliv.

- Reinhard Rye sa at jeg kom til å bli Norges rikeste mann – han gjentok det flere ganger. Hadde Ruud & Rye tatt 20 til 25 prosent av barberhøvelmarkedet, hadde jeg kanskje blitt Norges rikeste mann også, hva vet jeg, sa Lien i Oslo tingrett.

Onsdag ble det klart at Økokrim og de tiltalte på det nærmeste er enige om at de 25 millionene som er tatt ut av Aker Brygge Invest også er tilbakeført til selskapet, skriver Dagens Næringsliv.

I flere perioder har de to imidlertid skyldt ABI store beløp. Det blir opp til tingrettsdommer Kåre Røkkum og hans meddommere å avgjøre om dette er brudd på underslagsbestemmelsen i loven.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre