Eiendommen i Arkitekt Christies gate beskrives i en annonse som et praktfull og påkostet townhouse 500 meter fra Nidarosdomen. Den ligger rett ved Nidelva. Huset er opprinnelig ført opp tilbake i 1877, men ble renovert 2019-2022

Tomannsboligen går over fire plan og har et bruksareal på 383 kvadratmeter. Boligen inneholder blant annet eget atelier/allrom, kjøkken, to bad, to toalettrom, vaskerom, flere stuer, hage og stor bakgård. Prisantydningen er satt til 32 millioner kroner. Han kjøpte boligen for bare tre år siden for 14,5 millioner kroner.

– Det blir prisrekord på tomannsbolig, sier megler Ronnie Andersson i DNB Eiendom til Nettavisen.

Min hjemby

Killi-Olsen vil overfor Nettavisen ikke kommentere salget. Men via Andersson nevner han en annen eiendom i en kort kommentar.

– Hovedfokus er kunsten min og Kjøpmannsgata Ung Kunst, og Trondheim er min hjemby.

Kjøpmannsgata Ung Kunst er utstillingslokale og ble gitt i gavee fra Killi-Olsen til Trondheim, kunsten og folket. Han har ifølge hjemmesidene i en årrekke drømt om å skape et utstillingssted rettet mot yngre kunstnerskap.

Da Killi-Olsen kjøpte Kjøpmannsgata 36/38 i 2017, var det en gammel branntomt med eldre bygninger. Her ville han bygge Trondheims mest attraktive møteplass for kunst og kultur, og høsten 2021 åpnet institusjonen dørene.

Særpreget og fargesterkt

Kjell Erik Killi Olsen (70) er født i Trondheim og er en norsk maler, tegner, grafiker og billedhogger. Ifølge Wikipedia er han særlig kjent for enkle, men særpregede skulpturer og fargesterke malerier. De er ofte menneskeliknende, groteske og humoristiske fantasiskikkelser inspirert av samtidsdesign og eksotisk kunst.

Killi Olsen er utdannet ved Statens kunstakademi og ved et kunstakademi i Polen. Killi Olsen har hatt utstillinger over hele verden i tillegg til i Norge, blant annet i New York og São Paulo.

Kuntstutsalget Fineart karakteriserer Killi-Olsen for «sitt fritt fabulerende billedspråk som har aspekter både fra den primitive billedkunsten og dagens urbane gategrafitti».

Fineart mener hans særegne og fargesterke bilder av figurer med lange armer, spisse pupper og peniser gjør inntrykk. Kunsten til Killi-Olsen har nesten alltid to sider, det er både vakkert og gyselig på en gang.