Kutter mer enn Norges Bank

Konkurransen mellom bankene er knalltøff. Enkelte kutter nå renta mer enn Norges Bank for å vinne nye kunder. Sjekk de beste bankene for lån her.

22.03.04 07:43

Småbankene dominerer når det skal sorteres hvem som er best på boliglånsrenta. Mens flere av de store etablerte bankene har begrenset det siste rentekuttet til 0,15 prosentpoeng, slår flere av de mindre på stortromma.

BNbank, som ligger blant de med best utlånsrente, har kuttet renta med 0,32 prosentpoeng.

Kuttet mer
- Vi har hele tiden vært à jour med Norges Bank. Denne siste gangen har vi tatt litt ekstra i som følge av at markedsrentene har falt mer enn hva Norges Bank reduserte med. Selv om Norges Bank er viktige, er det markedsrentene som danner vårt prisgrunnlag, sier direktør for personmarkedet i BNbank, Erik Jensen, til TV 2 Nettavisen.

I tillegg til at markedsrentene har ligget lavt de siste månedene, har konkurransen blant bankene blitt hakket tøffere.

- Det er knalltøft, og det har bare blitt tøffere for bankene etter hvert som renta har tikket nedover. Nå merker vi at mange begynner å nå en nedre grense for utlånsrenta. Flere har ikke noe særlig igjen å kutte på innskuddsrentene, og dermed må de bare holde igjen, sier Jensen.

BNbank har per i dag den nest laveste boliglånsrenta i markedet. For lån inntil 500.000 kroner med 60 prosent sikkerhet gir banken en rente på 2,99 prosent.

Best med 2,94 prosent
Hakket bedre er Landkreditt Bank, som byr på 2,94 prosent i rente. De nøyde seg imidlertid med å kutte 0,2 prosentpoeng ved siste rentekutt.

- Vi kuttet 0,2 prosentpoeng etter en samlet vurdering av situasjonen i rentemarkedet og driften i banken, sier konsernsjef Oddvar M. Nordnes til TV 2 Nettavisen.

Landkreditts fordel fremfor andre banker er lave kostnader og et moderat inntjeningskrav, ifølge Nordnes.

- Vi har som nystartet nettbank en fordel ved at vi har en høy grad av selvbetjening, samtidig som kravene til inntjening har blitt satt på et moderat nivå i startfasen, sier han.

De fleste kuttet mindre
Flere banker har ennå til gode å bestemme seg hvordan de skal følge opp renteendringen fra Norges Bank. Blant de som har kuttet valgte et flertall å holde seg godt innenfor 0,25 prosentpoeng.

En oversikt fra Norsk Familieøkonomi viser samtidig at forskjellen mellom lånerentene i de ulike bankene nå er svært stor. Mens billigste bank for boliglån opererer med en rente på 2,94 prosent, ligger de dyreste med en rente fra 3,7 og opp til 4,0 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag