Kutter renta for millionlån

Det skal bli rimeligere å låne mye, har DnB NOR bestemt. Nå senker storbanken renta for de med en million eller mer i lån.

13.09.04 10:24

DnB NOR varsler mandag at de vil redusere renta på boliglån over 1 million kroner med inntil 0,20 prosentpoeng.

Bankens laveste rente på boliglån blir dermed 2,95 prosent nominelt.

- Vi ønsker å være i forkant av en utvikling vi tror kommer, og vil derfor differensiere slik at renta blir lavere for de med større lån, sier informasjonsdirektør i DnB NOR, Eivind Grønstad, til TV 2 Nettavisen.

Rentejusteringen kommer ifølge Grønstad som et resultat av at banken for tiden gjennomfører en harmonisering av prisene mellom gamle DnB og Gjensidige NOR, som fusjonerte i fjor høst.

- Tidligere gikk det en grense på 500.000 kroner, som ble brukt for å differensiere lånekundene. Nå er det typisk at man låner mer, og nyetablerere tar gjerne opp lån på over 1 million kroner, sier Grønstad.

Den nye rentesatsen for lån over 1 million kroner innføres umiddelbart for nye kunder. Eksisterende kunder får ny rente ved overgang til de nye kundeprogrammene, som nå innføres.

Banknæringen har måtte tåle skyts de siste dagene. Kritikken har gått på at norske banker har benyttet rentefallet over de siste årene til å øke rentemarginen.

Finansanalytikeren Sigmund Håland i meglerhuset ABG Sundal Collier, mener at norske banker nå er dyrest i Norden når det gjelder boliglån. Han hevder at bankene har utnyttet rentekuttene til sentralbanken ved å øke sin rentemargin, og dermed også sin fortjeneste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag