Kutter renta med 2,3

Foto: Lånekassen (Lånekassen)

Lånekassen med historisk rentekutt

02.04.09 08:49

Studielånsrenten settes nå kraftig ned. Den flytende renten på studielån blir 3,6 prosent fra 1. juli 2009. Det er en nedgang på hele 2,3 prosentpoeng fra 1. april.

- Dette er den største nedgangen på et kvartal noen gang, opplyser Lånekassen.

Renten på studielån følger markedsrenten, men har et etterslep på tre til seks måneder. Det er altså ikke den siste renteendringen til Norges Bank som gjør at Lånekassen nå setter ned renten, men renteutviklingen som har skjedd de tre siste månedene.

- Vi er glade for at de som betaler tilbake studielånet nå kan nyte godt av rentenedgangen i markedet, sier informasjonssjef i Lånekassen, Astrid Mjærum.

Frist for å binde renten er 10. april

Det mulig å binde renten for tre, fem eller ti år fra 1. april. Fastrenten er 3,5 prosent for tre år, 4,0 prosent for fem år og 4,7 prosent for ti år.

Søknadsfristen for å binde renten er 10. april. Neste mulighet for å binde renten blir fra 1. juli.

Ifølge Lånekassen har mange allerede bundet renten .

- 10 069 kunder har til nå valgt å binde renten for 3 år fra 1. april, 2 433 har bundet renten for fem år og bare 207 har bundet den for ti år. Mens de fleste denne gangen har valgt å binde renten for tre år, er det omvendt for dem som allerede har bundet renten. 29 440 har bundet renten for fem år, mens bare 19 948 har bundet den for tre år, opplyser Lånekassen.

Individuelle behov bestemmer

- Kundene må selv vurdere om de har behov for å binde renten. Fordelen med fast rente er bedre forutsigbarhet og ulempen er at du går glipp av en eventuell rentenedgang. Lånekassen ber alle sette seg godt inn i hva det betyr å binde renten før de tar valget, sier Astrid Mjærum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.