Kutter tross rekordresultat

Til tross for det rekordhøyt resultatet i Norsk Hydro for første kvartal, holder de fast ved at inntil 800 årsverk må kuttes det kommende året.

Norsk Hydro opplyste forrige uke om et omfattende omstillingsprogram ved selskapets norske aluminiumverk. De årlige driftskostnadene skal reduseres med 350 - 400 millioner kroner. Inntil 800 årsverk må kuttes ved verkene i Årdal, Karmøy, Sunndal og Høyanger. For lav produktivitet sies å være en av årsakene.

I kvartalsrapporten som ble presentert mandag viser Norsk Hydro et driftsresultat på 1629 millioner for aluminiumsverkene, i første kvartal. Det er en bedring på 976 millioner fra samme tid i fjor.

Med så gode tall, er det nødvendig å gjøre så drastiske kutt?

- For å møte den internasjonale konkurransen er vi nødt til å satse på produksjon som ligger utenfor Norge og Europa, som er dyrest i verden i produksjonskostnader, sier informasjonssjef i Norsk Hydro, Thomas Knutzen.

- At vi i dag presenterte så gode tall for første kvartal, er i stor grad et resultat av investeringen i verket på Sunndalsøra til 5 milliarder kroner. For å møte konkurransen de kommende årene, er vi nødt til å øke produktiviteten ved de norske metallverkene, sier han.

Omstillingen skal være gjennomført tidlig neste år.

Kvartalsrapporten til Norsk Hydro som ble lagt frem mandag, viser et totalt resultat før skatt på nesten 8,9 milliarder mot 5,5 milliarder på samme tid i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.