Kvinneandelen på vei opp i sparebankene

Sparebankene har en kvinnerepresentasjon i styrene på 37 prosent. Nesten halvparten av landets 128 sparebanker har minst 40 prosent kvinneandel, og har nådd regjeringens mål som skal være innfridd innen 2005.

15.06.04 10:00

Det viser en kartlegging som Sparebankforeningen har foretatt.

- Dette er svært positive tall og viser at systematisk arbeid på dette feltet har gitt resultater. Sparebankene ligger følgelig langt foran de selskapene som vil bli omfattet av et lovvedtak, sier administrerende direktør Arne Hyttnes i Sparebankforeningen i en pressemelding tirsdag.

De siste årene har det vært en jevn stigning i kvinneandelen i sparebankenes styrer.

I 1991 var andelen 17 prosent, og i 2001 hadde andelen steget til 26 prosent. I forstanderskapene, som er sparebankenes øverste organ, er det nå en kvinneandel på 43 prosent. I valgkomiteene er prosenten 44.

- På ledelsessiden har det ikke vært samme positive utvikling, selv om antallet kvinner i ledende stillinger i sparebankene har økt. På dette området gjenstår det en del før målet om en jevnere kjønnsfordeling er oppnådd, innrømmer Hyttnes.

I mars 2002 besluttet regjeringen at det skal være minst 40 prosent av begge kjønn i styrene for alle allmennaksjeselskaper, statsforetak, statlige særlovselskaper og statlige aksjeselskap innen 2005. Dersom ikke målet er nådd, er regjeringen innstilt på å lovregulere dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.