Gå til sidens hovedinnhold

Kvittet seg med gjeld til jul

Det var ikke bare julegaver det ble brukt penger på før jul. Nordmenn har også brukt 700 millioner kroner til å betale ned inkassogjeld.

Det er beregninger gjennomført av Lindorff som viser at nordmenn ikke bare ryddet i hus og hjem, men også privatøkonomien før jul. Nordmenn brukte om lag 700 millioner kroner til å kvitte seg med inkassogjeld i førjulstida.

– Det ser ut til at folk har brukt muligheten med god julelønn og lav rente til å rydde i privatøkonomien før jul, sier kommunikasjonsdirektør Arve Paulsen i Lindorff til den oppdragsfinansierte nyhetstjenesten Pressekontoret.

– Innbetalingene til inkassosaker hos Lindorff økte med hele åtte prosent i perioden fra 23. november til 22. desember i år, sammenliknet med samme periode i fjor. Det er sterkt med tanke på at innbetalingene også økte kraftig de siste månedene i 2003, sammenliknet med 2002, sier Paulsen.

Prioriterer å gjøre opp
Før jul betalte 265 000 nordmenn ned inkassogjeld med i snitt 1325 kroner til Lindorff. Det er en økning fra i fjor, da snittbeløpet lå på 1301 kroner.

– Det er også svært positivt at folk prioriterer å betale ned gjeld når de får ekstra penger å rutte med. Dermed går de bedre rustet inn i 2005. Hvis folk i tillegg ikke har brukt kredittkortene sine mer enn at de også kan gjøre opp for denne julehandelen, ser utsiktene for norsk privatøkonomi lysere ut enn på lenge, sier Paulsen.

Bedriftene henger etter
Ifølge statistikken fra Lindorff er ikke bedrifts-Norge like flink til å avslutte året med å slette gammel gjeld. Innbetalingene fra virksomhetene ble redusert med nesten seks prosent de siste ukene før jul sammenliknet med i fjor.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken