Gå til sidens hovedinnhold

Lægreid i dobbeltrolle

Tor Lægreid er administrerende direktør i TFDS, Norges største hurtigruteselskap, og leder for Tromsøs OL-komité. TFDS kan tjene så mye som 42 millioner kroner på OL i Tromsø 2014.

Tromsø legger i sin OL-søknad opp til at cruiseskip og hurtigruter skal bidra med 39.900 sengeplasser i havneområdet.

- Av dette vil to hurtigruteselskap til sammen kunne bidra med 6.000 senger, sier prosjektleder Jørn Roar Moe til TV 2 Nettavisen.

- Ukomplisert, mener Lægreid
Troms Fylkes Dampskibsselskap ASA, hvor Tor Lægreid er administrerende direktør, vil kunne leie ut rundt 3.000 sengeplasser i løpet av de to ukene OL avvikles. Med en døgnpris på 1000 kroner vil TFDS kunne tjene 42 millioner kroner på overnattingen.

Som leder for Tromsøs OL-komité, er Lægreid samtidig ansvarlig for at OL-søknaden er realistisk budsjettmessig og gjennomføringsmessig.

- En uheldig dobbeltrolle?

- Helt ukomplisert, svarer Lægreid kontant. Han benekter ikke at hans selskap vil kunne tjene gode penger på et OL-arrangement.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Bør Norge søke OL?
Ja
Nei
Vet ikke

Se resultat

- Det vil hele det nordnorske næringsliv ha potensial til å gjøre. Det er heller ikke sikkert at TFDS vil bli brukt, utdyper Lægreid overfor TV 2 Nettavisen.

Kritikerne organiserer seg
Kritikerne har organisert seg og dannet ”Ja til kysten, nei til Tromsø-OL”, og begrunner sin motstand blant annet på kommunens svake økonomi og nødvendigheten av å beskytte den uberørte naturen i Tromsø omegn.

- Vi synes overhodet ikke at dobbeltrollen til Tor Lægreid er ukomplisert. Mandatet til denne OL-gruppen kommer fra et politisk organ, og vi har strenge regler for dobbeltroller i politisk arbeid, sier Mads Gilbert, lederen for "Ja til kysten, nei til Tromsø-OL", til TV 2 Nettavisen.

Tromsø kommunes økonomi er faktisk så svak at man før jul vedtok å nedlegge Tromsøysund sykehjem, samtidig som ordfører Herman Kristoffersen annonserte at kommunen i tillegg må kutte 70 millioner kroner hvert år de kommende årene.

- Vi regner med å bruke et sted mellom 50 og 100 millioner kroner på den videre søknadsprosessen. Altså rundt 75 millioner kroner, sier Tor Lægreid til Avisenes nyhetsbyrå.

Men OL-komiteen har ikke laget noe budsjett på hvor mye søknaden vil koste.

- Dette er et anslag, bekrefter han.

Vancouver, som skal arrangere OL i 2010, brukte 176 millioner på sin OL-søknad.

- Så mye penger har ikke vi, sier Lægreid.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene