Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe (30) toppet skattelistene for 2021..

Mandag ble det imidlertid kjent at hans far Gustav Witzøe (69) planlegger for fremtiden uten at sønnen er delaktig i driften, melder Intrafish.

Les også: Toppet skattelistene i 2021

Om Sveits: – Man vet jo aldri

– Jeg har en sønn som har vært tydelig på at han fremover ser for seg en aktiv forvaltningsrolle, fremfor å være med i produksjonen, som jeg har vært. Så har vi fantastiske ansatte. De må få slippe til, forklarer Witzøe til IntraFish.

Sønnen uttaler seg senere mandag også til IntraFish:

– Som de fleste nordmenn ønsker jeg å bo i Norge og også bidra i Norge.

Faren holder døren på gløtt for en mulig Sveits-flytting:

– Nei, man vet jo aldri. Det er mange som flytter til Sveits, og for oss i Kverva-sfæren kunne vi i så fall årlig ha beholdt flere hundre millioner kroner i våre selskaper for å skape arbeidsplasser og industri i Norge, sier Witzøe og viser til at med kraftig økning av den særnorske formuesskatten flytter mange eiere ut av Norge for å slippe å tappe sine bedrifter for kapital.

I 2006 overførte Witzøe sr. det meste av verdiene i lakseselskapet til sønnen, noe som raskt gjorde Gustav Magnar Witzøe til en av Norges aller rikeste.

30-åringen er også blant de aller rikeste i verden under 30 år. I tillegg viser skattetallene for 2021 at han hadde en formue på 19,8 milliarder kroner i 2021. Til sammenligning hadde Kjell Inge Røkke 17,8 milliarder kroner i formue.

Jobber som modell

Gustav Magnar Witzøe er ikke aktiv i drift eller styret i selskapet i dag. Han jobber han som modell i New York.

I 2006 overførte Salmar-grunnlegger Gustav Witzøe (67) nesten alle aksjene i lakseimperiet til sønnen Gustav Magnar, og allerede som 23-åring hadde sønnen over 11 milliarder i formue.

Salmar er i dag verdens nest største lakseprodusent.

Sist Witzøe var på topp var i 2019, da hadde han en formue på 20,9 milliarder kroner. I 2020 kom han igjen på andreplass, med en skattbar formue på 19,62 milliarder kroner.