Gå til sidens hovedinnhold

Laksen stuper

På ei uke har lakseprisen falt med nesten ti kroner. - Unaturlig mye, mener laksekjøper.

Spotprisene på fersk laks har falt med nesten ti kroner på en uke.

NA24 - din næringslivsavis.

- Prisfallet begynte tidlig i forrige uke, og fredag hadde prisene falt med nesten ti kroner. Vi ligger på samme nivå i dag også, sier innkjøper Thor Hjalte i Norwell til NA24.

38-39 kroner
Det vil si at prisene til oppdretter akkurat nå ligger på 38-39 kroner kiloen for fersk fisk på 3-6 kilo. Det er ventet at prisene ville ligge litt lavere i sommermåneden, men ikke så mye som det som har skjedd nå, mener innkjøperen.

- Sesongmessig er juli en roligere måned. En del slakteri stenger ned og utbudet er litt mindre, men dette fallet er unaturlig stort, sier Hjalte.

Kundene avventer
Kundene avventer det som skjer i markedet. Dermed kjøper de ikke fisk i dag, og den fisken som nå står klar blir det vanskeligere å få kvitt, fortalte Hjalte da NA24 snakket med ham fredag. Han bekrefter imidlertid at prisen ligger på samme nivå mandag formiddag.

- Kundene får med seg at prisene faller og det blir en slags massesuggesjon i markedet, forklarer Hjalte.

- Jeg vet ikke hvor mye fisk som står igjen fra før helgen, men vi opplever at kundene er avventende for øyeblikket, opplyser innkjøperen.

- Ikke uventet
- Det var ikke uventet at det ville komme en justering på den enorme prisstigningen vi har sett de siste måendene, forklarer daglig leder Lars Liabø i Kontali Analyse.

Liabø mener det er ikke er dramatisk at prisene nå har falt. Forklaringen kan være at det har vært litt for mye fisk tilgjengelig før helgen, tror analytikeren.

- Når prisene har steget så mye som det har gjort så er det naturlig at det vil komme en korreksjon. En pris på 38-39 kroner kiloen er fremdeles veldig bra, sier Liabø til NA24.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken