Gå til sidens hovedinnhold

Lamslåtte bankansatte

Blir DnB og Gjensidige Nor tvunget til å selge unna store deler av virksomheten, vurderer de ansatte å vende ryggen til hele fusjonen. Det sier hovedtillitsvalgt Ingjerd Skjeldrum i Gjensidige Nor.

De ansatte i DnB og Gjensidige Nor er meget overrasket over at Konkurransetilsynet vurderer å stoppe fusjonen. For Gjensidige Nor er alternativet å bli solgt til utlandet, mener de.

- Vi hadde ventet noe, men vi er meget overrasket over den hovedkonklusjonen man er kommet til, sier hovedtillitsvalgt Ingjerd Skjeldrum i Gjensidige NOR til TV 2 Nettavisen.

- Ute av fokus

Skjeldrum er aller mest skuffet over at Konkurransetilsynet ikke ser fusjonen i et nordisk perspektiv, men i stedet fokuserer på bankenes markedsmakt i Norge.

- Den umiddelbare overraskelsen går på at den norske finansnæringen blir definert ut av det nordiske markedet, sier hun.

Blir Gjensidige Nor og DnB tvunget til å selge store deler av virksomheten for å få fusjonen gjennom, kan de ansatte komme til å sette foten ned, ifølge Skjeldrum.

- Det blir litt spesielt å begynne å selge ut. Hvem skal vi selge til? Til norske eller nordiske konkurrenter? Vil vi da gå for dette her? spør hun retorisk.

Attraktive

Mest av alt frykter de Gjensidige Nor-ansatte å bli en filial av en stor utenlandsk bank. Det kan fort skje dersom fusjonen med DnB går i vasken, påpeker Skjeldrum.

- Vi i Gjensidige Nor erfarte jo hvor attraktive vi var for utenlandske banker her i våres, sier Skjeldrum.

Både Danske Bank og svenske Föreningssparebanken var interesserte i å overta den norske sparebanken, men styret i Gjensidige Nor nektet å invitere til budkamp og foretrakk DnB.

Hovedtillitsvalgt i DnB, Per Hoffmann, sier de ansatte vil bruke mye tid på å utforme et svar til Konkurransetilsynet innen fristen 19. september.

- Vi har en jobb foran oss ja, det er helt sikkert, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Best for de ansatte

Hoffmann er ikke i tvil om at den planlagte fusjonen er det beste alternativet for de ansatte.

- Sett fra de ansattes side, er det klart vi har sagt ja til fusjonen fordi vi mener det er det beste for de ansatte å lang sikt og fordi vi har fått gjennomslag for våre krav om nødvendig tid og penger til å gjennomføre en ryddig integrasjonsprosess, sier han.

DnB og Gjensidige Nor har til sammen 12.000 ansatte. Både Hoffmann og Skjeldrum representerer de ansatte organisert i Finansforbundet.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene